F1-verslaggever onthult: 'Daar wordt Sainz nu serieus overwogen'

F1-verslaggever onthult: 'Daar wordt Sainz nu serieus overwogen'

door Jarlo

Formule 1-verslaggever Lawrence Baretto weet te melden dat Carlos Sainz een serieuze optie begint te worden voor Red Bull Racing. De twee partijen hebben in het verleden al contact gehad, waar vooralsnog niks uit kwam rollen. Maar de Spanjaard zou inmiddels óók in trek zijn bij de regerende wereldkampioenen.

Begin februari dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat Carlos Sainz op straat werd gezet door het team van Ferrari. Sindsdien is de Spanjaard volop bezig met zijn toekomst, waarbij hij zegt met 'bijna alle teams' in gesprek te zijn.

Zijn huidige prestaties op de baan zullen hem daarbij zeker helpen. Sainz beleeft namelijk ongetwijfeld het beste Formule 1-seizoen uit zijn carrière. De Spanjaard wist te winnen in Australië en daarbij teamgenoot Charles Leclerc ook in alle overige races te verslaan. In alle Grands Prix die Sainz dit seizoen voltooide, stond hij op het podium. Daarmee is hij de enige rijder op de grid die dat dit jaar voor elkaar gekregen heeft als wij voorbij Verstappen kijken.

Baretto: 'Red Bull en Sainz praten over samenwerking'

Lawrence Baretto, verslaggever voor de officiële website van Formule 1, meldt Red Bull Racing gesprekken gevoerd heeft met Ferrari en daarbij de Spanjaard als serieuze optie overweegt voor 2025.

"Meerdere bronnen melden dat Red Bull heeft gepraat met het team van Sainz over een terugkeer bij de Red Bull-familie. De Spanjaard is momenteel in de vorm van zijn leven. Hij stond iedere race waarin hij startte op het podium dit jaar, inclusief een briljante overwinning in Australië."

Lawrence Baretto - Formule 1-journalist

'Red Bull heeft nog niet besloten'

Ten slotte meldt Baretto dat de Oostenrijkse renstal ondanks alles nog steeds twijfelt over het terughalen van Sainz. Dit heeft volgens de verslaggever alles te maken met de eerdere samenwerking tussen Sainz en Max Verstappen. De twee coureurs waren namelijk teamgenoten bij Toro Rosso in 2015, waarbij de spanning tussen de twee regelmatig opliep: "Hij wordt absoluut overwogen, maar Red Bull heeft nog niet besloten het een goed idee is om hem opnieuw naast Verstappen te zetten. Ze waren teammaten tijdens hun debuutseizoen in 2015 (waarbij de spanning regelmatig opliep)," aldus Baretto.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk