Fernando Alonso breekt lans voor ‘zeer toegewijde’ Lance Stroll

Fernando Alonso breekt lans voor ‘zeer toegewijde’ Lance Stroll

door Michael Janiec

Fernando Alonso heeft zich uitgesproken over zijn verstandsverhoudingen met Aston Martin-teamgenoot Lance Stroll. De Spanjaard zegt veel in contact te staan met de Canadese zoon van teameigenaar Lawrence Stroll en is zelfs onder de indruk van hoe hij in een lastig vorig F1-seizoen standhield.

De tweevoudig wereldkampioen gaf de jongere Stroll het nakijken in 2023. Geen enkele keer lukte het Stroll om het podium te bereiken. De Canadees finishte op een teleurstellende tiende plek met 74 punten, tegenover een P4 van Alonso en 206 punten.

Stroll begon ongelukkig aan het vorige jaar. De F1-coureur brak vlak voor de seizoensopener beide handen bij een fietsongeval. Ondanks een knappe comeback, waarbij hij als zesde over de streep kwam bij de Bahreinse GP. Echter wist Stroll daarna zelden eigenlijk nog te imponeren in de schaduw van Alonso.

Alonso onderstreept toewijding en motivatie van Stroll

Er gingen zelfs geruchten dat papa Lawrence van plan was om het team te verkopen, omdat de prestaties van zijn zoon zo tegenvallend waren.

Nando is echter niet te beroerd om de zoon van de baas in een goed daglicht te zetten. In gesprek met Formula1.com spreekt Alonso over zijn band met hem: "Ik denk dat we een heel unieke band hebben, in elk team waar ik voor werkte en in elk team dat ik ken in de huidige paddock", verklaarde de Spaanse rijder.

"We praten veel, we hebben elke week contact via de telefoon, in de fabriek, bij de races, en we proberen ervoor te zorgen dat we allemaal in dezelfde richting zitten, en we delen veel dingen", vervolgde Alonso.

Terugkijkend naar het vorige seizoen van de 25-jarige Stroll, stelt Alonso zich opvallend compassievol op: "Hij heeft dit jaar wat problemen gehad. De auto veranderde een beetje van gedrag en hij had het een beetje moeilijker dan ik. Ik denk dat we nu een paar dingen aan de auto hebben verholpen en dat hij nu weer in topvorm is. Het was indrukwekkend om zijn toewijding en motivatie te zien in de hoogte- en dieptepunten", aldus Alonso.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk