‘Ferrari-favoriet Leclerc tekent bij, salarisverhoging á la Verstappen’

‘Ferrari-favoriet Leclerc tekent bij, salarisverhoging á la Verstappen’

door Michael Janiec

Als wij de geruchtenmolen uit Italië mogen geloven, dan staat Charles Leclerc op het punt een behoorlijke contractverlenging te tekenen bij zijn F1-team Ferrari. Indien de Monegask het contract uitzit, dan staat hem een vergelijkbaar jaarsalaris te wachten als drievoudig wereldkampioen Max Verstappen bij Red Bull Racing.

Het medium dat inkopt met het nieuwtje is La Gazzetta dello Sport - de grootste Italiaanse sportkrant. De Ferrari-coureur en voorheen Ferrari-junior, sinds 2019 actief namens het rode team, zou op het punt staan zijn contract te verlengen tot en met 2029. Anders gezegd: Leclerc is van plan om nog vijf jaar bij te tekenen bij de Prancing Horse.

Leclerc's nieuwe Ferrari-contract: vijfjarig en maximaal €50 miljoen jaarsalaris 

Leclerc lijkt hiermee in de voetsporen van Max Verstappen te treden. De Nederlandse Red Bull-coureur tekende begin 2022 namelijk bij tot en met 2028.

Niet enkel op het vlak van contractduur vertoont het beoogde contract van Leclerc gelijkenissen met die van Verstappen. Hoewel Leclerc nu pakweg 25 miljoen euro per jaar mag bijschrijven als vergoeding voor zijn diensten, zou dat jaarsalaris volgens het nieuwe contract uiteindelijk kunnen oplopen tot 50 miljoen euro per jaar. Verstappen, momenteel de grootverdiener van de koningsklasse, krijgt een soortgelijk bedrag aan jaarsalaris gestort tegenwoordig.

De Italiaanse krant plaatst het bovenstaande wel met een kanttekening. Om ervoor te zorgen dat Leclerc zijn contract uitzingt, moet Ferrari binnen drie jaar wel competitief genoeg presteren. Zo niet, dan kan Leclerc een beroep doen op een ontsnappingsclausule en zogezegd transfervrij zijn droom van WK winnen najagen bij een rivaal.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk