Charles Leclerc: ‘Ronduit een teleurstellend seizoen’

Charles Leclerc: ‘Ronduit een teleurstellend seizoen’

door Michael Janiec

In de aanloop naar de Grand Prix van Abu Dhabi deelde Charles Leclerc, de doorgewinterde coureur van Ferrari, zijn gedachten over het Formule 1-seizoen 2023. Leclerc bestempelde het seizoen als teleurstellend en benadrukte de uitdagingen waar het team voor stond. Vooral met de SF-23, die worstelde met hardnekkige bandenproblemen vergelijkbaar met de voorganger.

Het seizoen van Ferrari werd gekenmerkt door een verandering in het leiderschap, waarbij Mattia Binotto aan het begin van 2023 werd vervangen door Frederic Vasseur.

Ondanks enige vooruitgang, zoals de overwinning van Carlos Sainz in Singapore, bleef Ferrari ook in 2023 worstelen met een snelle auto in de kwalificatie die het moeilijk had tijdens de race.

Leclerc blikt terug op seizoen vooraf aan laatste GP in Abu Dhabi

Met de Grand Prix van Abu Dhabi als laatste race van het seizoen is Ferrari's primaire doel om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap van 2023 veilig te stellen. Vier punten scheidt het team van op P2 genoteerd Mercedes.

Leclerc zegt daarover het volgende: "Nou, het zal krap worden. We hebben een goed momentum in de aanloop naar deze race, want de laatste paar races waren positief voor ons."

Leclerc is bekend met de kracht van Mercedes in Abu Dhabi en benadrukte de noodzaak van een nauwgezette planning om hun rivalen voor te blijven.

"Het hangt af van zulke kleine details dat het moeilijk is om voor elk weekend te voorspellen waar je staat. Maar het grote werk moet nog gebeuren op de baan en we zullen ervoor zorgen dat we dit weekend alles perfect doen om hen te verslaan."

Charles Leclerc

Terugblikkend op het afgelopen F1-seizoen meldde de Monegask: "Om eerlijk te zijn is het een teleurstellend seizoen geweest."

Hij wees op de aanvankelijke verwachtingen om mee te doen voor het kampioenschap, wat een uitdaging bleek te zijn door de significante verbetering in racetempo van Red Bull.

Leclerc sprak echter zijn vertrouwen uit in de vooruitgang van het team gedurende het seizoen en keek uit naar een sterkere comeback in de toekomst.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk