Ferrari in strijd op Suzuka: Sainz op P4, Leclerc verrast na matige kwalificatie

Ferrari in strijd op Suzuka: Sainz op P4, Leclerc verrast na matige kwalificatie

door Ayla Huiberts

Na een indrukwekkende Grand Prix in Australië zijn de coureurs van Ferrari weer wat teruggevallen in de kwalificatie in Japan. Hoewel de kwalificatie bij Carlos Sainz nog aardig verliep, ging het bij Charles Leclerc een stuk minder soepel. Hij haalde op het nippertje Q1 en de race op zondag zal een uitdaging worden met Red Bull en McLaren.

Red Bull staat bekend om hun kwaliteiten op het Suzuka Circuit. Echter, deze baan is minder weggelegd voor het team van Ferrari. In de eerste instantie was de verwachting dat de Scuderia zou vechten met de Oostenrijkse renstal, maar tijdens de kwalificatie kon Lando Norris zich al snel mengen in deze strijd en met de P3 aan de haal gaan in Q3.

De Grand Prix belooft een volgende uitdaging, na de kwalificatie had Sainz het volgende erover te zeggen: “We zijn teruggegaan naar een circuit waar wij niet zo snel zijn. We hebben intussen veel progressie geboekt, al is de downforce niet ideaal geweest. Maar een paar sterke rondes hielpen.”

“Hogesnelheidsbochten waren vorig jaar onze zwakte. Daar hebben wij aan gewerkt, maar dit circuit blijft lastig en we gaven dit al aan.”

“We zullen kijken of we Lando onder druk kunnen zetten. Ze zien er wel snel uit dus we moeten zien in hoeverre dat lukt”, aldus Sainz.

Teleurstellende sessie voor Leclerc

Carlos Sainz eindige op P4, maar bij teamgenoot Leclerc ging het vandaag minder soepel. De Monegask werd zelfs bijna in Q2 geëlimineerd en in de volgende heat lukte het hem niet om een grote inhaalslag te maken.

“Ik weet niet wat er niet lekker ging. We hadden gewoon te weinig grip. Normaliter gaat er altijd wel iets mis, maar dat was vandaag vreemd genoeg niet het geval. De balans voelde grip dus ja, maar dat weerspiegelde niet in de rondetijden.”

“We moeten het beter doen en er constant bovenop zitten.”

“Het kan dat de karakteristieken van een circuit zoals Suzuka ons minder leggen. Qua racepace ziet het er goed uit, maar niet over een ronde. En dan is het vaak een issue met de banden en niet de auto”, concludeerde Leclerc.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk