Ferrari pakt uit met uitgebreide update in Jeddah: 'Wordt ander verhaal daar'

Ferrari pakt uit met uitgebreide update in Jeddah: 'Wordt ander verhaal daar'

door Lysanne

Logischerwijs kan Scuderia Ferrari niet achterblijven in de ontwikkelingsstrijd met Red Bull Racing, ook dit F1-team komt met uitgebreide upgrades op korte termijn. Om precies te zijn tijdens het Grand Prix-weekend van Saoedi-Arabië.

Pech en problemen bij Ferrari

De seizoensopener in Bahrein pakte niet goed uit voor Ferrari. Hoewel Carlos Sainz de vierde plek wist te bemachtigen, moest Charles Leclerc halverwege de race stoppen vanwege motorproblemen. Zonde, zeker nadat Ferrari vorig seizoen inluidde met een eerste en tweede plek. Wat volgde daarna destijds? Problemen met de betrouwbaarheid van de motor.

De DNF van de Monegask zorgde voor onrust bij Ferrari dat juist beweerde een betrouwbaardere motor gebouwd te hebben. Het team tastte in het duister over het elektrische probleem van Leclerc die resulteert in alweer de derde ECU moeten installeren en dus de gridstraf voor de coureur.

Ze willen niet hun grootste concurrent, Red Bull, uit het oog verliezen. Al is de dreiging van Aston Martin na de P3 van Fernando Alonso (ten koste van Sainz) ook een reden tot zorg. Daarom komt Ferrari al met een lading upgrades.

Het risico? Als Ferrari, zoals geregeld in verleden, het eigen ontwikkelingspad uit het oog verliest, dan is het team nog verder van huis straks. Met het vertrek van de hoofdontwerper van de SF-23, blijft het een des te gewaagdere, maar blijkbaar ook nodige aanpak.

De upgrades

Nieuwe teambaas van Ferrari, Fred Vasseur, gelooft dat de upgrades nodig zijn, zeker omdat het team nu een inhaalslag te maken heeft na hun verloren punten en omdat Charles Leclerc een tien plekken penalty grid heeft gekregen voor de race in Jeddah.

"Voor mij is het een prestatieprobleem, het is geen conceptprobleem. Nu hebben we de auto die we hebben en we worstelden een beetje met de balans tijdens het weekend", aldus Vasseur.

"Het betekent dat we op dit pad enorm veel ruimte hebben voor verbeteringen met onze auto en ons pakket. Ik wil het niet hebben over updates of nieuwe onderdelen, maar met Bahrein denk ik dat we veel ruimte hadden voor verbeteringen op het gebied van rijeigenschappen"

Fred Vasseur

Het zal interessant zijn om te zien wat Ferrari bolwerkt op het pijlsnelle Jeddah-circuit. De tijd om overtuigend te antwoorden op Red Bull is beperkt. Lees hier de voorbeschouwing op de GP van Saoedi-Arabië inclusief de F1-tijden.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk