George Russell: ‘Dit is waar onze auto hoort als niets fout gaat’

George Russell: ‘Dit is waar onze auto hoort als niets fout gaat’

door Michael Janiec

Mercedes kende een lastige kwalificatie in Miami, waarbij George Russell en Lewis Hamilton de startposities P7 en P8 bemachtigden voor de F1 Grand Prix van Miami deze zondag.

Ondanks de verbeteringen na een teleurstellende sprintrace, beide coureurs wisten toen geen punten te scoren, hield het probleem aan van de banden niet consequent in het optimale werkvenster houden.

Russell accepteert realiteit: 'Dit is waar deze auto hoort'

"We hadden de hele kwalificatie moeite om de banden op de juiste plaats te krijgen", legde Russell uit na de kwalificatie.

"Ze (de banden) werken binnen een heel klein venster en we zagen met Lewis in Q2 dat we goede snelheid hadden als we ze op een betere plek konden krijgen. Dit is echter voor iedereen hetzelfde verhaal. We moeten realistisch zijn en tenzij we de perfecte ronde rijden, is P7 en P8 ongeveer waar onze auto op dit moment staat."

George Russell is realistisch na kwalificatie Miami GP

Hamilton sluit zich aan bij het sentiment en benadrukt de gevoeligheid van het rubber: "Deze banden zijn zo gevoelig en het is een uitdaging om ze consistent van ronde tot ronde te laten werken. De temperatuur van de baan en de grip waren tijdens de kwalificatie vergelijkbaar, maar we hadden nog steeds moeite om het maximale potentieel uit elke ronde te halen."

Hoewel er niet meer inzat, is de progressie na een lastige vrijdag een lichtpunt volgens de zevenvoudig WK: "Over het algemeen was het een veel positievere dag dan gisteren. We hadden een glimp van wat mogelijk was aan het einde van Q2, maar we konden het niet waarmaken in Q3. Het is een gebied dat we willen verbeteren."

Bandenproblemen Mercedes houden aan

Teambaas Toto Wolff onderstreept in zijn reactie namens Mercedes de noodzaak om het gedrag van de banden beter te begrijpen: "We hebben opnieuw gezien hoe moeilijk het is om de banden in het juiste venster te krijgen. We moeten naar onszelf en onze auto kijken om te begrijpen hoe we de banden consistenter in het juiste venster kunnen krijgen."

Vooruitkijkend naar de race hoopt de Oostenrijker te profiteren van hun iets betere uitgangspositie bij de race: "We starten iets verder naar voren dan zaterdagochtend, dus laten we kijken wat we kunnen doen," aldus Wolff.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk