Geplaagde Las Vegas GP stunt met recordbrekende statistiek

Geplaagde Las Vegas GP stunt met recordbrekende statistiek

door Michael

De Grand Prix van Las Vegas mag bij de terugkeer na ruim 40 jaar gelijk de recordboeken in als de droge F1-race met de meeste inhaalacties sinds de Grand Prix van China in 2016.

Na de nodige, maar uiterst onpraktische uitstel van op vrijdag wist de Grand Prix van Las Vegas het tij te keren door ons op een ‘eventful’ race over de Strip te trakteren.

Grand Prix Las Vegas stunt met 99 inhaalacties

De lange rechte stukken ontpopten zich tot één van de reddende ingrediënten in wat kan worden omschreven als een rommelige vuurdoop van de Las Vegas-race.

Want wie Formule 1 kijkt, mag gerust actie verwachten. En actie is F1 komt neer op gevechten en inhaalacties op scherpst van de snede. Het tegenovergestelde? Treintje rijden dus. Een terugkomend probleem voor de koningsklasse waar in Las Vegas gelukkig wél rekening mee gehouden is.

Tijdens de Formule 1 Las Vegas Grand Prix waren er namelijk maar liefst 99 inhaalmanoeuvres, waarvan er 54 live werden uitgezonden.

De Grand Prix van China in 2016, goed voor 170 inhaalmanoeuvres, is de laatste GP sinds dat zo een gezond aantal gehaald werd.

Zandvoort blijft (natte) Grand Prix met meeste inhaalacties in 2023

De meeste inhaalacties in 2023 staan nog steeds op de naam van de Grand Prix van Zandvoort. Naar verluidt werd toen zo een 186 keer ingehaald.

Omdat de Nederlandse GP echter in natte weersomstandigheden verreden werd - wat resulteert in veel meer pitstops en alternatieve strategieën - is enig onderscheid op zijn plaats.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk