Norris geeft updates rondom zware klapper GP Las Vegas

Norris geeft updates rondom zware klapper GP Las Vegas

De hardste klapper van de Grand Prix van Las Vegas, kwam ongetwijfeld op naam van McLaren-coureur Lando Norris. De Brit verloor de controle over zijn auto in ronde drie, en klapte daarbij knetterhard de muur in.

'Chaos'. Dat is waarschijnlijk de beste manier om de Grand Prix van Las Vegas te omschrijven. Talloze coureurs liepen schade op in de loop van de race, of ondervonden hinder op een andere manier. De crash van Norris spande echter toch wel de kroon. Het was hoe dan ook geen goed weekend voor het team uit Woking, Norris wist in geen enkele vrije training de top tien te halen. Ook de kwalificatie liep in de soep, met een zestiende plek voor Norris, en een negentiende plek voor teamgenoot Oscar Piastri. Naast het uitvallen van de Brit, kwam Piastri niet verder dan de tiende plaats.

Norris verklaart oorzaak van zijn eigen crash

Na afloop van de race in Las Vegas, verklaarde Norris wat er nou precies gebeurde. De Brit werd na zijn crash afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere controles.

"De vloer van mijn auto raakte het asfalt bij de herstart (na de virtuele safetycar-periode). Ik verloor daardoor de achterkant, die ik daarna niet meer kon opvangen. Ik raakte vervolgens hard de muur. Het gaat goed met mij. Super bedankt aan de medische staf, die goed voor mij zorgde. En ook bedankt aan het team voor het werk dat ze nu aan de auto gaan verrichten. Een week om de batterijen op te laden voor de laatste race in Abu Dhabi."

Lando Norris - McLaren-coureur

Norris stelt fans gerust met post op Instagram

Gelukkig bleek alles in orde te zijn, en dat laat de McLaren-coureur weten aan zijn fans via een bericht op zijn Instagram-account.

"Grote impact. Maar voel me goed! Bedankt voor alle berichtjes. Tot volgend weekend."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk