‘De Grand Prix van Las Vegas was pijnlijk en beschamend voor mij'

‘De Grand Prix van Las Vegas was pijnlijk en beschamend voor mij'

door Jarlo

AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo kijkt terug op een ‘pijnlijke’ en ‘beschamende’ Grand Prix van Las Vegas afgelopen weekend. De Australiër kampte heel het weekend al met een gebrek aan snelheid en grip.

Voor Ricciardo was het niet het weekend in Las Vegas waar hij van tevoren zo op had gehoopt. De achtvoudig racewinnaar kwalificeerde op de zaterdag al op een zeer matige vijftiende plaats, maar mocht vervolgens veertiende startten na een vijf plaats gridstraf voor Aston Martin-coureur Lance Stroll. Uiteindelijk kon Ricciardo ook niks inbrengen in de race. De Australiër finishte de race uiteindelijk gewoon op de plaats waar hij die ook begon, op plek veertien.

Ricciardo: ‘problemen met de banden opwarmen’ 

Ricciardo verscheen na afloop van de race voor de camera bij verslaggevers voor Formula 1.com. De Australiër wees daarbij voornamelijk het grootste probleem aan van AlphaTauri dit weekend. Hij benadrukte daarbij de moeizaamheden om bandentemperatuur in zijn bolide te krijgen.

"We dachten als team dat we meer snelheid zouden hebben dit weekend. Ik was zeker optimistisch toen ik aan de race begon. Ik wist waar ons zwakte punt lag, en dat was eigenlijk alleen het opwarmen van de banden. Ik hield daarom al rekening met een lastige start. Ik had gedacht dat naarmate de temperatuur zou toenemen, mijn snelheid ook automatisch beter zou worden. Dit gebeurde helaas toch niet. Alle safetycars hielpen daarbij ook niet mee, want dat koelde alles weer af. Ik werd kort daarna aan de buitenkant van bocht drie ingehaald, en ik acht bij mezelf zo van 'oh man'. Het was behoorlijk vernederend. We konden eerlijk gezegd gewoon niets doen.” 

Daniel Ricciardo - AlphaTauri-coureur

‘We moeten aan het werk, en uitzoeken hoe we volgende keer wel presteren'

Tot slot benadrukt Ricciardo dat het cruciaal is om uit te zoeken hoe het zo mis heeft kunnen gaan. De AlphaTauri-coureur benadrukt daarbij dat het zojuist genoemde belangrijk is, ondanks dat hij denkt dat het probleem specifiek is aan deze baan.

“We moeten natuurlijk uitzoeken wat de redenen zijn, hoe we volgende keer wel weer kunnen presteren."

"Al met al een pijnlijk weekend."

Ondanks dat ik denk dat de problemen specifiek waren aan deze baan, kunnen we het niet negeren. We moeten natuurlijk door naar Abu Dhabi, maar we moeten alsnog na de race wat onderzoek en analyses doen.

We leken er nog geen antwoord op te hebben, dus we moeten nog wat werk verrichten voor de volgende keer dat we hier zijn."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk