Grand Prix van Nederland wint twee prijzen op Formule 1-gala in London!

Grand Prix van Nederland wint twee prijzen op Formule 1-gala in London!

door Jarlo

Tijdens het Formule 1-gala in Londen viel de Grand Prix van Nederland twee keer in de prijzen. Allereerst werd de prijs voor 'promoter van het jaar' gewonnen. Daarnaast werd ook de duurzaamheidsprijs in de wacht gesleept.

Op woensdag 7 februari werd het Formule 1-gala gehouden in London. Ook een aantal Nederlanders vielen in de prijzen. In het bijzonder: de topmensen van Circuit Zandvoort.

Circuitdirecteur en daarnaast directeur van de Dutch Grand Prix, Robert van Overdijk, kreeg met zijn team de trofee overhandigd door Formule 1-baas Stefano Domenicali. Ook Bernhard van Oranje en Imre van Leeuwen waren namens de Dutch Grand Prix aanwezig op het gala. Als team namen ze dan ook met trots de tweede prijs van de avond in bezit, de duurzaamheidsprijs.

Grand Prix van Nederland: groot succes op en naast de baan

Het is duidelijk dat de GP van Nederland inmiddels goed op de kaart is gezet. Het evenement in de Noord-Hollandse duinen is de aflopen jaren sterk gegroeid.

De grote prijs van Nederland keerde in het Formule 1-seizoen van 2021 na 36 jaar weer terug op de Formule 1-kalender. Sindsdien is het een groot succes onder fans en racers, met een hoog festivalgehalte en interessante races. Wat te denken van de editie in 2023? Toen dankzij wisselvallige omstandigheden een record werd gevestigd voor de meeste inhaalacties in een F1-race.

Circuit Zandvoort nog ten minste tot 2025 op F1-kalender

De festiviteiten en de race-actie zullen voorlopig nog elk jaar te aanschouwen zijn op Zandvoort. De Dutch Grand Prix heeft momenteel een contract tot en met 2025 lopen, wat betekent dat we nog minimaal twee edities krijgen van de race op het circuit van Zandvoort.

Aanstaand F1-seizoen in 2024 zal de Grand Prix van Nederland de vijftiende race op de Formule 1-kalender markeren. Van 23 tot 25 augustus zullen dit jaar de F1-bolides weer te aanschouwen zijn op het karakteristieke duincircuit.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk