Hamilton blikt terug op 'beroofde titel' en kijkt vooruit naar Ferrari-transfer

Hamilton blikt terug op 'beroofde titel' en kijkt vooruit naar Ferrari-transfer

door Ayla Huiberts

Voor de nieuwe editie van GQ is er een uitgebreid interview gehouden met Lewis Hamilton. Van fashion tot films en zijn nalatenschap, alles kwam aan bod. Formule 1 maakt echter het grootste deel uit van zijn leven. De zevenvoudig wereldkampioen bespreekt zijn tijd bij Mercedes, zijn transfer naar Ferrari en hoe Abu Dhabi 2021 van hem werd ‘beroofd’.

De 39-jarige Lewis Hamilton rijdt al heel wat seizoenen in de koningsklasse en is daarmee inmiddels een bekend gezicht binnen de algemene motorsport geworden. Met McLaren won hij zijn eerste titel, maar met Mercedes schreef hij geschiedenis. Zijn doel is nog altijd om een achtste wereldkampioenschap te bemachtigen. Deze gedachte in zijn achterhoofd blijft hem motiveren om te racen.

In 2021 zat iedereen op het puntje van zijn stoel om het gevecht tussen Hamilton en Max Verstappen te aanschouwen. Elke seconde telde, maar het was de Nederlander die er uiteindelijk met de winst vandoor ging. Er zijn nu twee seizoenen verstreken en Hamilton heeft inmiddels vrede met zijn 'beroofde' trofee.

“Wat echt mooi was op dat moment, wat ik ervan meeneem, was dat mijn vader toen bij me was. We gingen samen door een enorme achtbaan van ups en downs. Op de dag dat het het meeste pijn deed, was hij er en de manier waarop hij me opvoedde was om altijd op te staan, je hoofd hoog te houden.”

Lewis Hamilton - Mercedes-coureur

‘Spannendste tijd in mijn leven’

Hamilton heeft na tien jaar nog één laatste seizoen met Mercedes voor de boeg. Daarna zal de Brit vertrekken naar Maranello.

De Brit werkt hard voor zijn succes, maar geeft toe dat hij altijd heeft gedroomd en gemanifesteerd voor zijn carrière. Een stoeltje bij de Scuderia maakt daar ook deel van uit.

Het zal nog even duren voordat Hamilton zijn spullen pakt en naar Ferrari vertrekt. Daarom richt hij zijn focus nog altijd op Mercedes:“Mijn inzet voor het team is precies hetzelfde als voorgaande jaren: ik wil elk ander team afmaken. We willen ze verslaan. Mijn aanpak blijft hetzelfde tot het einde. En ik kan me niet te veel laten afleiden door wat er daarna gebeurt. Daar kun je pas volgend jaar echt op inspelen," aldus Hamilton.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk