Hamilton onthult: 'Dan zou de transfer naar Ferrari niet gebeurd zijn'

Hamilton onthult: 'Dan zou de transfer naar Ferrari niet gebeurd zijn'

door Ayla Huiberts

In 2025 zal Lewis Hamilton zich aansluiten bij het team van Ferrari. De Brit kan het prima vinden met zijn toekomstige teamgenoot en ook met zijn nieuwe teambaas heeft hij een geweldig relatie. De twee hebben namelijk al samengewerkt in het verleden.

Niemand zag het aankomen dat Lewis Hamilton het team zou verlaten, waarmee hij in meer dan tien jaar tijd zes wereldkampioenschappen heeft weten te winnen. De 39-jarige heeft immers in het verleden aangegeven dat wanneer het erop aan zal komen, hij graag zijn Formule 1-carrière zou willen eindigen bij Mercedes.

Toch is het voor Hamilton een kinderdroom die uitkomt. In augustus stond een langer verblijf bij Mercedes nog op de planning en Hamilton tekende ook nogmaals een contract. Echter, in de winter besloot hij toch een andere richting in te slaan, nadat er een mogelijkheid voor hem kwam bij Ferrari.

“Ik heb het gevoel dat dit duidelijk de moeilijkste beslissing was die ik ooit heb moeten nemen. Ze hebben mij 26 jaar lang gesteund. Het was een ongelofelijke reis samen.

Lewis Hamilton - Mercedes-coureur

Fred Vasseur beïnvloedde de beslissing van Hamilton

Wanneer Hamilton zich verplaatst van Brackley naar Maranello, zal hij nog wel kennis moeten opdoen van de Italiaanse taal. Wie hij echter niet hoeft te leren kennen, is Frédéric Vasseur. De twee kennen elkaar al sinds hun tijd in Formule 2 en 3. Sindsdien zijn Hamilton en Vasseur in contact met elkaar gebleven.

Volgens de zevenvoudige wereldkampioen hebben hij en de Fransman een hele goede band samen. Zelfs zo goed, dat de kans groot zou zijn geweest dat er helemaal geen transfer naar Ferrari zou zijn gekomen zonder de aanwezigheid van Vasseur bij de Italiaanse renstal.

De Franse teambaas verliet in 2023 zijn rol bij Alfa Romeo om zich vervolgens aan te sluiten bij de Scuderia. Begin dat jaar werd er al gespeculeerd dat Vasseur Hamilton naar Ferrari zou kunnen halen en een jaar later is dit uiteindelijk tot stand gekomen.

In Abu Dhabi zal Lewis Hamilton zijn laatste race rijden voor Mercedes. Het zal een emotioneel afscheid worden en daarmee eindigt er een iconisch tijdperk in de Formule 1.

“We hebben geschiedenis geschreven binnen de sport. Het is iets waar ik erg trots op ben. Ik ben erg trots op wat we hebben bereikt, maar ik denk dat ik uiteindelijk mijn eigen verhaal schrijf. En ik had het gevoel dat het tijd was om er een nieuw hoofdstuk aan toe te voegen."

Lewis Hamilton - Mercedes-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk