Lando Norris: 'Dit kan McLaren wel leren van Ferrari'

Lando Norris: 'Dit kan McLaren wel leren van Ferrari'

door Lysanne

Lando Norris zegt dat McLaren aankomend seizoen een grote stap vooruit moet zetten, net zoals Ferrari tussen 2021 en 2022 deed. De F1-coureur doelt op stappen maken met aerodynamica.

Achterstand inhalen

Afgelopen race-seizoen is McLaren er niet in geslaagd om een overwinning te pakken. Daniel Ricciardo kwam niet hoger dan een vijfde plek, terwijl teamgenoot Lando Norris maar een keer op het podium kwam met een P3.

Toch heeft de jonge Britse coureur er alle vertrouwen in dat McLaren in één winter het tij aardig kan keren. Norris zegt McLaren daarbij nog wel iets kan leren van Ferrari.

Het Italiaanse team stelde de tweede plek zeker in het constructeurskampioenschap, terwijl McLaren afzakte was naar de vijfde plek.

"Dat is waar we onze doelen voor moeten stellen. Het is haalbaar. En ik denk dat wat ze (Ferrari) deden, buitengewoon goed was."

Lando Norris


"Van waar ze waren [in 2021], van bijna verslagen worden door ons, naar gaan waar ze overwinningen behalen, elk weekend vechten voor podiumplekken… Dat is waar we naar moeten streven."

'Het team moet beter werk leveren'

Lando Norris vertelde in een exclusief interview met Motorsport.com, dat het in zijn ogen haalbaar is om McLaren op hetzelfde niveau te krijgen. "Dat niveau - van een sprong van het ene seizoen, naar het andere. Ze hebben duidelijk niet het geluk gehad, maar ze hebben in het nieuw tijdperk (van reglementen) gemaximaliseerd, waardoor ze een grotere sprong dan ooit hebben kunnen maken".

Hij vervolgt zijn verhaal, anticiperend op de nieuwe windtunnel die McLaren krijgt. Maar dat betekent ook dat er pas in 2024 echt stappen gezet kunnen worden in de aerodynamische prestaties van de auto.

Lando Norris vindt dan óók dat ze (McLaren) beter de huidige middelen voorhand moet gebruiken: "Feit is dat we ons werk beter moeten doen en dat het team beter werk moet leveren door een betere auto te maken."

"Het team weet dat ze het beter moeten doen."

Lando Norris

"Ik denk dat we volgend jaar al vooruitgang moeten boeken. Ik heb er goede vertrouwen in dat we dat kunnen. We hebben een enorme hoeveelheid van wat we nodig hebben in de juiste gebieden en de juiste mensen enzovoort. Het is gewoon die laatste hindernis, het laatste om ons op hetzelfde niveau te krijgen en dan geen excuus meer te hebben tegen Red Bull, Mercedes en Ferrari", aldus de McLaren-coureur.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk