Hamilton te oud voor Ferrari-droom? 'Dan is Leclerc op volle kracht'

Hamilton te oud voor Ferrari-droom? 'Dan is Leclerc op volle kracht'

door Michael Janiec

Lewis Hamilton moet volgens David Coulthard rekening blijven houden met Charles Leclerc bij Ferrari. Volgens de Schot is de toekomstige Ferrari-teamgenoot van Hamilton nog altijd ongekend snel over een vliegende ronde.

Niet enkel het vooruitzicht van een in Ferrari-rood gehulde Hamilton staat op het menu vanaf 2025. Waar de intrige eigenlijk nog meer zit: de dynamiek tussen de zevenvoudig wereldkampioen en zijn aanstaande teamgenoot Charles Leclerc.

Coulthard ziet Hamilton terrein verliezen op Leclerc in kwalificaties

Ferrari gaat all-in door in te zetten op twee alfa’s. Althans, het team zal nog altijd op de eerste plek komen. Een uitdaging op zich. Maar de jacht op die achtste titel van Lewis heeft pas echt voeten in de aarde bij Ferrari als de Brit zijn sterrenstatus weet waar te maken. Anders gezegd: als Leclerc wordt verslagen.

En dat zal geen makkie worden, voorspelt Coulthard: "Charles is een jonge en snelle coureur. Hij heeft niet de wereldtitels en de ervaring van Lewis, maar ik denk dat hij in de toekomst kampioen wordt", opent de voormalig F1-coureur bij Formula For Success-podcast.

'Met veertig niet meer zo snel over vliegende ronde'

Met een naar verwachting alsmaar meer opeengepakt rijdersveld richting 2026, telt elke tiende van een seconde dubbel en dwars in de kwalificatie. Hamilton zou er goed aan doen om op dat vlak zo weinig mogelijk te laten liggen op Leclerc: "Ik denk dat Charles een van de snelste coureurs is in de vliegende ronde, hij is geweldig in de kwalificatie en Lewis is een buitengewone coureur."

Hoewel Hamilton volhoudt fitter dan ooit te zijn in de herfst van zijn illustere loopbaan, denkt Coulthard dat die veertig kaarsjes uitblazen echt wel zal meewegen, zodra de interne rivaliteit bij Ferrari losbarst: "Maar met 40 jaar zie ik hem niet meer zo snel in de vliegende ronde. En op dat moment is Charles op volle kracht."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk