Hamilton trekt boetekleed aan: “Niet beste woordenkeuze”

Hamilton trekt boetekleed aan: “Niet beste woordenkeuze”

door Michael

Lewis Hamilton zegt geduld te tonen om weer te winnen met het F1-team van Mercedes. Ook noemt hij vooraf aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië zijn eerdere uitspraken - ‘dat het team niet naar zijn feedback had geluisterd’ ongenuanceerd.

Hamilton nog steeds hongerig naar overwinningen

Lewis Hamilton moest in 2022 toezien hoe de jongere teamgenoot George Russell met de enige overwinning(en, als je de sprintrace meerekent) van Mercedes aan de haal ging in dat seizoen op Interlagos.

Toch weet de zevenvoudig wereldkampioen nog hoe de champagne smaakt. En met 103 overwinningen in F1 - het hoogste aantal - is Hamilton geoefend in het jagen naar zeges. Hij zegt niet te rusten totdat die kans weer kan grijpen: "Ik zal weer winnen. Het gaat gewoon wat tijd kosten. Natuurlijk hoopten we in 2021, toen we hier waren, te strijden voor een nieuw wereldkampioenschap", vertelt Hamilton.

"Je weet nooit wat er in het verschiet ligt. Er zullen in al onze levens dingen gebeuren die we het minst verwachten, maar het is niet hoe je valt, het is hoe je opstaat, het is hoe je ermee omgaat, het is ook hoe je daarna opstaat."

Lewis Hamilton 

Te laat om voor kampioenschap te vechten

Zijn eerdere uitlatingen na de GP van Bahrein kwamen ter sprake. Hamilton vond dat zijn team niet naar de feedback uit 2021 had geluisterd, maar trekt nu toch het boetekleed aan: "Achteraf gezien was het niet de beste woordkeuze. Er zijn momenten dat je het niet eens bent met bepaalde teamleden. We blijven communiceren, trekken samen op."

"Ik geloof nog steeds 100% in dit team. Dit is mijn familie, ik ben niet van plan ergens anders heen te gaan, maar we hebben allemaal een schop nodig."

Lewis Hamilton

Hamilton laat doorschemeren dat de teleurstelling groot is, want de titelkansen in 2023 zijn al opgegeven. Maar het neemt niet weg dat de komende maanden essentieel blijven wat betreft de steile klim terug naar succes: "We moeten moedige beslissingen nemen en grote stappen zetten om het gat te dichten of deze jongens (Red Bull red.) zullen ermee vandoor gaan - en dat zullen ze dit jaar, tenzij Ferrari ze stopt. We hopen het gat te dichten, maar dan is het te laat om voor het kampioenschap te vechten. Maar hopelijk kunnen we nog wat verrassen."

In de aanloop naar de tweede Grand Prix van de F1-kalender in Djedda, is Mercedes optimistisch dat er minder problemen dan in Bahrein de equipe te wachten staan.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk