Heethoofd Yuki Tsunoda erkent: “Vermoeiender dan de G-krachten!’

Heethoofd Yuki Tsunoda erkent: “Vermoeiender dan de G-krachten!’

door Michael Janiec

Red Bull-coureur Yuki Tsunoda geeft toe dat het verrassend veel mentale energie kost om kalm te blijven tijdens een Grand Prix-raceweekend. Zelfs nog meer, dan het omgaan met de fysieke eisen van een F1-auto.

Tsunoda, die bekend staat om zijn gepassioneerde (en soms met schuttingtaal gevulde) teamradioboodschappen, werkt eraan om zijn emoties op het circuit in bedwang te houden.

Tsunoda werkt aan zelfcontrole, maar makkelijk is het niet...

De Japanse coureur werd op de proef gesteld tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Nadat Kevin Magnussen een illegale inhaalactie maakte en hem later ophield ten voordele van zijn teamgenoot Nico Hulkenberg, slaagde Tsunoda erin om zijn mond te houden op de radio.

"Ik ben erg blij met hoe ik het heb aangepakt. Normaal gesproken zou ik op de radio zijn, zoals ik altijd ben. Maar ik wil veranderen. Dus ik ben blij dat ik die eerste stap heb kunnen zetten."

Tsunoda ziet zelfcontrole uitbetalen 

Hoewel hij rustig bleef op de radio, geeft Tsunoda toe dat hij nog steeds de druk voelde: "Het is zeker moeilijker om het binnen te houden. Maar dat is wat ik moet doen. Het was niet makkelijk, ik zat als een gek op mijn tong te kauwen in mijn helm."

Tsunoda onthulde dat kalm blijven meer energie vergt dan de fysieke eisen van het besturen van een F1-wagen. "Eerlijk gezegd wist ik niet dat het zoveel energie zou kosten om de radio niet te gebruiken. Meer dan het omgaan met de G-krachten of de spanning op mijn nek. Het zal tijd kosten om te wennen", aldus de Japanner.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk