Helmut Marko: “Perez mazzel dat die finishte op Zandvoort”

Helmut Marko: “Perez mazzel dat die finishte op Zandvoort”

door Michael Janiec

Dr. Helmut Marko heeft teruggeblikt op de races van Max Verstappen en Sergio Perez op Zandvoort. Waar de één naar alweer de tiende overwinning op een rij reed, kwam de tweede coureur in de problemen in het slotdeel. Checo zou zelfs de race niet hebben kunnen uitrijden zonder de late rode vlag, onthult de Oostenrijker.

Marko blikt terug op de Nederlandse Grand Prix van Verstappen en Perez

De derde thuisoverwinning van Max Verstappen is logischerwijs het gespreksonderwerp na de Nederlandse Grand Prix. Marko jubelt daarover het volgende tegen Viaplay: “Ik weet geen verbeterpunten. Droog of nat: hij leest de race en kan de banden managen.”

“Je zou zeggen dat de druk groter is in zo een weekend. Maar hij springt in de auto, nadat hij de koning spreekt en doet het gewoon.”

Helmut Marko 

Marko erkent dat de tegenstanders niet stilzitten, maar het ritme waarin Max verkeert is inmiddels een fenomeen: “Ik zie Max niet echt nog veel anders doen om meer te presteren. Ja, er zijn anderen die dichterbij lijken te komen, de concurrentie zit niet stil. Maar hij is zo gefocust en weet dat goed met zijn leven te balanceren. Misschien maakt dat hem zo sterk.”

Over de race van Perez is Marko minder positief. Perez schoot door in de grindbak bij bocht één toen de regen terugkeerde en beschadigde daarbij de achtervleugel. Enkele tellen later tikte de Mexicaan ook nog de barrière aan bij het binnenkomen van de pits en kreeg daar vijf seconden straf voor.

Perez ontsnapte aan DNF door late rode vlag

Gelukkig viel toen uitgerekend de rode vlag, waardoor Red Bull de auto enigszins kon repareren: “Perez heeft geluk gehad. Zonder de rode vlag zou hij niet zijn gefinisht. We hebben een commitment met hem en willen tweede in het kampioenschap worden.”

Desondanks moet de moeilijke opgave van Perez niet worden onderschat, benadrukt Marko: “Maar eerlijk is eerlijk: degene die de teamgenoot van Max is heeft bij voorbaat gewoon een heel moeilijk leven.”

Wie het dan wél naast Max zou moeten doen? Marko weet het eerlijk gezegd niet echt: “Hoewel Albon heel goed bezig is, zie ik momenteel geen andere coureur die het echt zou kunnen doen naast Max.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk