Helmut Marko onthult één voorwaarde voor rijderskeuze in 2025

Helmut Marko onthult één voorwaarde voor rijderskeuze in 2025

door Jarlo

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko is duidelijk onder de indruk van Carlos Sainz en Yuki Tsunoda. Toch geeft de teamadviseur duidelijk aan dat Sergio Perez nog altijd favoriet is voor 2025. Wel moet de Mexicaan nog voldoen aan één voorwaarde wil hij helemaal zeker zijn van zijn zitje.

Carlos Sainz was hét onderwerp van gesprek tijdens de Grand Prix van Australië.

De Spanjaard won op Albert Park, waarbij vooral de manier waarop veel indruk maakte op vriend en vijand. Sainz moest namelijk twee weken eerder een blindedarmoperatie ondergaan. Het was daarbij nog niet eens zeker op de Ferrari-coureur überhaupt kon deelnemen.

Is Sainz favoriet om te verkassen naar Red Bull Racing?

Een groot succesverhaal voor Sainz dus, die een mooi visitekaartje heeft afgegeven in Australië.

Ook Marko was onder de indruk. Logischerwijs werd er aan de Oostenrijker gevraagd of Sainz wellicht terugkeert naar de Red Bull-familie.

Tegenover Laola1 maakt Marko duidelijk dat Perez de favoriet blijft, mits hij zijn kwalificatievaardigheden niet verbetert.

"Natuurlijk is zijn (Sainz) vorm fascinerend. Maar je moet je realiseren dat Checo dit jaar drie goede races heeft gereden. Dat hij in Melbourne zo ver terugviel, had te maken met een beschadigde vloer en bandendegradatie. Zijn enige zwakke punt is de kwalificatie, dus als hij zich daar kan verbeteren, hoeven we daar niet over na te denken. De sfeer in het team is erg goed, ook wat hem betreft."

Helmut Marko - Red Bull Racing-adviseur

Yuki Tsunoda: Dé man in vorm

Een andere serieuze kanshebber voor een zitje bij Red Bull in 2025 is Yuki Tsunoda.

De Japanner gooit in 2024 hoge ogen bij het team van Visa Cash App RB. Zo wordt teamgenoot Daniel Ricciardo al enige tijd zoek gereden door de jongeling en werden in Melbourne de eerste zes punten binnengehaald door hem voor het team.

Het is dan ook geen geheim dat Marko blij is met de prestaties van Tsunoda. Of het echter genoeg is voor een zitje bij Red Bull in 2025? Dat kan de topman vooralsnog niet zeggen: "Je zou een andere coureur als vergelijking moeten hebben. De vraag is: is Yuki een hoogvlieger geworden of is Daniel zo zwak? Na drie races op drie totaal verschillende circuits is er nog geen objectief antwoord."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk