Helmut Marko reageert op overtuigende vorm Yuki Tsunoda

Helmut Marko reageert op overtuigende vorm Yuki Tsunoda

door Ayla Huiberts

Het contract van Sergio Pérez loopt eind dit jaar af en dat betekent dat Red Bull Racing volgend jaar vooralsnog een vrije stoel heeft. Heel wat coureurs azen op deze positie, maar van Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo is het algemeen bekend dat zij willen doorstromen vanuit het zusterteam. Dr. Helmut Marko, adviseur van het team, lijkt op dit moment de voorkeur te geven aan de Japanner.

Het lukt de ervaren Daniel Ricciardo nog altijd niet om uit te blinken. Zo was de Australiër tijdens de kwalificatie in Melbourne al geëlimineerd in Q1. Ook in de eerste twee races heeft hij nog niet veel laten zien waardoor de druk op zijn schouders steeds verder toeneemt.

Ondertussen levert Tsunoda prima resultaten voor het team van Visa Cash App RB. De 23-jarige eindigde het afgelopen weekend op P7, nadat Fernando Alonso een penalty kreeg voor zijn incident met George Russell. Dit leverde zes punten op voor het team van RB en ook Marko raakt steeds meer onder de indruk van de voormalig Red Bull-junior.

“Hij heeft de juiste snelheid en een heel bijzonder karakter. Hij laat zich niet in een hokje stoppen en dat vinden sommige mensen niet leuk. Maar wat doorslaggevend is, is de snelheid.”

Dr. Helmut Marko - Adviseur van Red Bull Racing

Lovende woorden aan Tsunoda

Eerder had de teamadviseur nog kritiek op Tsunoda, vanwege zijn inconsistentie en zijn houding die niet altijd even volwassen is. De Oostenrijker heeft zijn mening inmiddels bijgedraaid: "Tsunoda rijdt consistent goede rondetijden. Toen Hülkenberg hem aanviel, reageerde hij onmiddellijk en trok hij in drie seconden weg. Het is een bevestiging dat hij absoluut een volwassen Formule 1-coureur is. Dat geeft ons vertrouwen voor de toekomst.”

Het is duidelijk dat Daniel Ricciardo het moeilijk heeft om zijn teamgenoot. Daarom hoopt Marko dat RB een auto kan leveren die beter past bij de coureur. Zodra de Australiër zich meer op zijn gemak voelt in de wagen, lukt het hem mogelijk om beter te presteren en gelijk te lopen met Tsunoda.

Om nog terug te komen op het Horner-schandaal: Marko hoopt dat het resterende seizoen rustig zal verlopen. Inmiddels is er weer enigszins rust binnen de renstal en de teamadviseur wil zich richten op het ontwikkelen van een kampioenschap winnende bolide. “Dan is er geen reden voor Max om ons te verlaten. Hij wil nog een paar kampioenschappen winnen”, aldus Helmut Marko tegenover Servus TV.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk