Het vermogen en salaris van Alex Albon

Het vermogen en salaris van Alex Albon

door Ayla Huiberts

Alex Albon is sinds zijn ongelukkige F1-avonturen bij Red Bull helemaal terug van weggeweest. Maar wat heeft de Thai-Brit inmiddels bij elkaar geracet en hoeveel mag hij op jaarbasis aftikken bij Williams? We nemen een kijkje naar het vermogen en het salaris van Alexander Albon.

Wie is Alex Albon?

Alexander Albon Ansusinha, beter bekend als Alex Albon, is een 27-jarige Formule 1-coureur. Ondanks dat hij geboren is in Londen en een Britse vader heeft, heeft hij ervoor gekozen om te racen onder zijn Thaise nationaliteit. Albon is de tweede Thaise coureur ooit die een plek heeft weten te bemachtigen in Formule 1 en inmiddels de meest succesvolle Thaise F1-coureur.

De carrière van de meeste Formule 1-coureurs begint bij het karten en zo ook voor Albon. In zijn tienerjaren won hij meerdere kartkampioenschappen en in 2012 maakte hij zijn debuut in het formuleracing.

Na enkele jaren te hebben geracet in Formule 3, GP3 en Formule 2, was het in 2019 eindelijk zover: Albon kreeg de kans om te rijden voor Toro Rosso.

Na zijn verrassende debuutprestaties werd de Thaise coureur in 2020 gepromoot naar een plek naast Max Verstappen bij Red Bull Racing. In het jaar erop werd Alex echter door een gebrek aan progressie gedegradeerd tot reservecoureur en vervangen met Sergio Perez.

Sinds 2022 rijdt Albon voor Williams Racing. En niet onverdienstelijk. De Thai-Brit heeft zich bewezen als de stabiele motor voor de comeback van het team en zich daarmee in de kijkers hebben gereden bij de topteams.

Het salaris van Alex Albon

In het 2023-seizoen heeft de Thaise Coureur rond de €3 miljoen verdiend als F1-coureur namens Williams. Dit staat ongeveer gelijk aan het seizoen dat hij heeft verdiend bij Red Bull in 2020.

Met een salaris van €3 miljoen bevindt Albon zich in de middenmoot ten opzichte van zijn mede-coureurs. Zo verdient hij drie keer zoveel als zijn teamgenoot Logan Sargeant.

Het vermogen van Alex Albon

In 2023 werd het totale vermogen van Alex Albon geschat rond de €5 miljoen. Zijn vermogen is grotendeels verdiend door Formule 1, maar hij gaat ook samenwerkingen aan met grote merken, zoals als TAG Heuer.

Verder bezit Albon meerdere verblijven; in Monaco, China en Engeland. En als coureur in de prestigieuze koningsklasse is het zo goed als zeker dat Albon een aantal prachtige sportwagens in zijn bezit heeft.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk