Hill ziet ongezonde samenwerking: 'Hamilton legt de grootste druk op Mercedes'

Hill ziet ongezonde samenwerking: 'Hamilton legt de grootste druk op Mercedes'

door Lysanne

Terwijl Mercedes probeert te herstellen van een matige start van het F1-seizoen, gelooft Damon Hill dat Lewis Hamilton de druk in het team opvoert.

Druk van Hamilton

Hoewel het team van Red Bull geen betere start van het seizoen kon hebben, viel het allemaal tegen bij het team van Mercedes. Met heel veel moeite wisten zij een vijfde en zevende plek te bemachtigen met de race in Bahrein.

Tijdens een discussie op de F1 Nation podcast vroeg gastheer Tom Clarkson zich af of Mercedes-teambaas Toto Wolff af en toe niet te veel druk legt op zijn technisch directeur, Mike Elliott. Damon Hill, F1-wereldkampioen en zoon van tweevoudig wereldkampioen Graham Hill, legde juist uit dat de druk in deze sport er gewoon bij hoort. "Het is moeilijk om kritiek te leveren. Je wilt niet gaan zeggen: 'Oké, iemand moet dit oplossen'," vertelde Hill.

"De banen van mensen zijn echt belangrijk, en het laatste wat ze nodig hebben is druk. Maar dit is Formule 1, en dat is de aard van het beestje. De aard van het beestje is [dat] je in de schijnwerpers staat, het is geen plek waar je je kunt verstoppen. Iemand gaat kijken waar het goed is en waar het fout is. En als het iemand is die mensen in de verkeerde richting leidt, dan zullen ze onder druk worden gezet. Ik denk niet dat [Mattia] Binotto per se zijn positie bij Ferrari had moeten verliezen, maar dat is wat er gebeurd is. Dit is de aard van het spel. Het is moeilijk."

Damon Hill

'Ze hebben niet geluisterd'

Maar als iemand druk uitoefent binnen zijn team, dan is het Lewis Hamilton wel. Na de race in Bahrein sprak hij over de radio zijn steun uit voor het team, maar ook suggereerde hij dat het team niet naar zijn advies over de W14 geluisterd had. Wat natuurlijk niet mee werkt als het verlengen van Hamilton zijn contract ook tijdens op 'pauze' staat.

Damon Hil denkt daardoor dat de grootste, maar ook belangrijkste bron van druk bij Mercedes, Lewis Hamilton zelf op dit moment is. "Lewis heeft de kwestie aangekaart. Hij komt naar buiten en zegt: 'Ik heb het ze verteld, ze hebben niet geluisterd".

"Dat is niet erg ondersteunend. Dat is druk uitoefenen, dus als er iemand druk uitoefent, is het Lewis wel. Ik denk dat Lewis meer druk uitoefent doordat hij in het team zit dan wat wij kunnen zeggen of doen. Ze kennen het probleem, ze weten dat ze het moeten oplossen, en dat wordt een kans. Dat is de manier waarop Toto het zegt, hij zal zeggen: 'Dit is een kans voor ons om te laten zien wat we kunnen, en de wereld te laten zien waartoe we in staat zijn.'"

Damon Hill

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk