Lewis Hamilton teleurgesteld: 'Mercedes luistert niet'

Lewis Hamilton teleurgesteld: 'Mercedes luistert niet'

door Matthijs Bos

Lewis Hamilton gaat niet door zijn beste periode heen. De zevenvoudig wereldkampioen heeft al ruim een jaar niet één keer de eerste plek behaald. Hamilton zelf denkt dat het deels komt door Mercedes. Of dat werkelijk zo is, is de vraag.

Hamilton niet een beetje ontevreden over gang van zaken

Hamilton kijkt positief en negatief terug op de race van vorig weekend. "Ik heb er van genoten. Ik hou van racen. Ik stuiterde niet. Mijn brein is nog intact, mijn tanden zitten nog in mijn mond en mijn rug doet geen pijn". Vertelt Hamilton na afloop aan de BBC.

Hamilton eindigde de Grand Prix van Bahrein op een voor hem matige P5. Voor Mercedes was het matige resultaat een 'wake up-call'. Toto Wolff gaf eerder al toe dat het team niet is waar het had willen zijn.

Nu uit ook Lewis Hamilton zijn ontevredenheid: Hamilton vindt dat het team niet naar hem geluisterd heeft, en dat ook toe moet geven. "Vorig jaar heb ik mijn team van alles verteld. Ik heb verteld wat alle problemen waren. Ik heb in zo veel raceauto's gereden in mijn leven. Ik weet wat een auto nodig heeft en wat een auto niet nodig heeft."

Volgens Hamilton draait het om verantwoordelijkheid bij de constructeurs.

 "Het draait erom dat we toegeven en zeggen 'weet je, we hebben niet naar je geluisterd, de auto is niet waar hij hoort te zijn'. Daar moeten we aan werken. Aan de balans in de bochten en alle andere zwakke punten".

Lewis Hamilton

Wel heeft Hamilton het nodige vertrouwen in het team. "We moeten de koppen bij elkaar steken als team. Dat is wat we doen. We zijn nog steeds meervoudig kampioenen, maar deze keer hebben we de plank gewoon misgeslagen."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk