Topmannen Honda spreken zich uit over binnenhalen Tsunoda bij Aston Martin

Topmannen Honda spreken zich uit over binnenhalen Tsunoda bij Aston Martin

door Matthijs Bos

Honda heeft zijn nieuwe werkgever gevonden. Aston Martin rijdt vanaf 2026 met nieuwe Honda motoren. Honda president, Koji Watanebe, heeft ook al zijn voorkeur uitgesproken wie er vanaf 2026 bij het Britse team rijdt. Het is nog steeds de keuze van het team zelf, verzekert de Japanner, maar als Yuki Tsunoda tegen die tijd beschikbaar is, dan zou dat ideaal zijn.

Tsunoda naar Aston Martin in 2026?

Woensdag kondigde Honda zijn officiële terugkeer naar de F1 aan vanaf 2026 en tekende Aston Martin een deal om de officiële fabriekspartner van de Japanse fabrikant te worden wanneer hun huidige motordeal met Mercedes afloopt. Koji Watanabe, president van Honda Racing Corporation, gaf toe dat het nog te vroeg was om over de rijders van 2026 te praten, maar hij hoopte dat de huidige AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda in de toekomst voor Aston Martin gaat rijden.

"Hij komt oorspronkelijk uit onze school en in de Formule 1 doet hij het erg goed. We zijn erg blij dat hij slaagt. Maar over de toekomst gesproken, we hebben nog drie jaar te gaan, dus het is te vroeg voor ons om te zeggen wat er gaat gebeuren. Ik denk niet dat dit het moment is om hierover te praten. We hopen dat hij kandidaat wordt. Maar het is aan het team om de uiteindelijke beslissing te nemen."

Koji Watanebe

Tsunoda wordt momenteel nog erg gesteund door de Japanse fabrikant. Zijn zitje bij AlphaTauri wordt namelijk gefinancierd door Honda. Aston Martin CEO, Martin Whitmarsh, ziet Tsunoda ook graag in een Aston Martin rijden vanaf 2026. "Hij moet beschouwd worden als kandidaat. Ik weet zeker dat hij graag in een Honda-aangedreven auto zou rijden. Laten we kijken hoe hij de komende jaren vooruitgang boekt en hopelijk kunnen we dan samen serieuze gesprekken voeren."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk