Horner: dit is waarom Mercedes gevaarlijk zal zijn in 2023

Horner: dit is waarom Mercedes gevaarlijk zal zijn in 2023

door Cas Zeeman

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft aan op zijn hoede te zijn voor Mercedes in 2023. De Brit verwacht dat de Duitse renstal extra gemotiveerd zal zijn na de geleden verliezen in 2022.

Mercedes beleeft moeizaam jaar

Mede door de nieuwe reglementen kon Mercedes dit jaar niet opboksen tegen de simpelweg snellere Red Bull en Ferrari. Mercedes boekte slechts één overwinning - George Russell won de voorlaatste GP van het seizoen in Brazilië - en wist voor het eerst sinds 2014 niet de constructeurstitel te behalen.

Maar, na een aantal doorslaggevende updates na de GP in Austin ging het gestaag beter met Mercedes, met onder andere een aantal indrukwekkende rondetijden. Mede daarom denkt men dat Mercedes volgend jaar serieus titelkandidaat is. Iets waar Christian Horner ook rekening mee houdt.

'Moeizaam 2022 zal voor motivatie zorgen'

In een interview met GPFans is Horner stellig op de vraag of Mercedes volgend jaar kanshebber voor de titel is: "Absoluut", zo zegt hij stellig.

"Het is de eerste keer in acht jaar dat ze geen kampioen (bij de constructeurs, red) zijn geworden en dat zal eenieder binnen het team pijn doen. Ze zullen dan ook tot op het bot gemotiveerd zijn." Horner denkt dat de goede prestaties van Red Bull daarnaast ook als kanonnenvoer kunnen gaan dienen.

Maar, niet alleen Mercedes, ook Red Bull zal volgend jaar net zo gemotiveerd zijn. Het team wist dit seizoen liefst 17 overwinningen te pakken en wil dan ook op die voet doorgaan, zegt Horner: "Onze jongens hebben dit voor het eerst in acht jaar meegemaakt. Die hebben nu ook de smaak te pakken en als je dergelijk succes eenmaal hebt geproefd, kun je dat niet meer loslaten", zo besluit de Red Bull-teambaas.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk