Christian Horner geeft toe: ‘Gevoel dat Mercedes kans heeft gemist’

Christian Horner geeft toe: ‘Gevoel dat Mercedes kans heeft gemist’

door Michael Janiec

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was na de Grand Prix van Verenigde Staten van mening dat Mercedes een kans had gemist op een overwinning. Ten tijde van zijn uitspraak was het echter nog niet duidelijk dat op P2 gefinishte Lewis Hamilton gediskwalificeerd zou worden, maar dat is wat Horner zei na de vijftigste overwinning van Max Verstappen in Austin.

Genoodzaakt met oogkleppen op het weekend in - de sprint-weekenden in de Formule 1 blijven een gok wat afstellingen betreft met maar één vrije training. Horner ziet hoe het strategisch de kant van Red Bull opvalt in een onstuimig raceweekend.

'Zo winnen vanaf P6 des te knapper van Verstappen' - Christian Horner

“We konden onze optimale strategie doen, en ik heb het gevoel dat Mercedes de kans heeft gemist. Onze bandenstrategie bleek uiteindelijk toch de snellere”, legt de teambaas uit bij Viaplay.

Max Verstappen kampte in het tweede deel van de race met remproblemen. Horner kaart de ergernis waar dat tot toe leidde aan, maar benadrukt ook het des te knappere resultaat, ondanks de problemen: “Zodra je problemen met de remmen hebt… je kon merken dat hij (Max) zich ergerde, dus heel knap dat die het wist te managen naar een overwinning.”

Ook de P5 (effectief een P4 door diskwalificatie van Hamilton) van Sergio Perez komt aan bod: “Het was verre van voor de hand liggend (om te winnen) vanaf P6. Ook netjes van Checo, die goed herstelde naar P5”, aldus Christian Horner.

De Formule 1 keert terug volgend weekend met de Grand Prix van Mexico. Als wij Perez mogen geloven, dan is een zege op deze ‘heilige grond’ zo ongeveer zijn allergrootste wens naast het winnen van een wereldkampioenschap.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk