Horner houdt vertrouwen in Ricciardo ondanks alarmerende seizoensstart

Horner houdt vertrouwen in Ricciardo ondanks alarmerende seizoensstart

door Michael Janiec

Daniel Ricciardo lijkt af te stevenen op de volgende vervroegde achterdeur exit. De RB-coureur heeft nog geen punten kunnen veiligstellen in het kampioenschap en de druk neemt toe. Desondanks houdt Red Bull Racing-teambaas Christian Horner vertrouwen in het vermogen van de Australiër om zijn vorm te hervinden.

Resultaten van Ricciardo sinds comeback bij Red Bull-familie

De klok begint echt te tikken voor Danny Ric. Voorbij de uitschieter vorig seizoen bij de Mexicaanse Grand Prix (Ricciardo behaalde toen zes punten met een P7) is er eigenlijk weinig om over naar huis te schrijven.

Ricciardo viel weliswaar pas na tien F1 Grands Prix in om Nyck de Vries te vervangen en reed door zijn handblessure uiteindelijk maar zeven van de overige twaalf raceweekenden. Maar het feit staat dat zes punten uit (inmiddels) elf races gewoon ondermaats is.

Ter vergelijking: zijn teamgenoot Yuki Tsunoda scoorde in 2023 zeventien punten en staat dit jaar alweer op zeven punten na vier Grands Prix.

En dat Liam Lawson na zijn stormachtige invalbeurt in Zandvoort zich vrij snel liet gelden met een P9 in Singapore helpt evenmin. Ricciardo zou volgens geruchten nog voor het Europese deel van de kalender plaats moeten maken voor het jonge talent als zijn vorm uitblijft.

Horner blijft optimistisch: 'Daniel is een grote jongen'

Toch kan Ricciardo nog altijd rekenen op de steun van Horner: “Daniel is een grote jongen. Hij heeft al veel meegemaakt. Hij weet hoe dingen werken.”

“We zijn bij race vier. Hij moet gewoon een goed resultaat neerzetten. Als je teamgenoten leveren, dat zet dan natuurlijk druk op, op je. Maar hij heeft het eerder meegemaakt. Ik weet zeker dat hij terugkomt”, aldus Horner.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk