Helmut Marko: 'Tsunoda in Japan op niveau van Verstappen en Alonso'

Helmut Marko: 'Tsunoda in Japan op niveau van Verstappen en Alonso'

door Ayla Huiberts

Yuki Tsunoda was de held van de Japanse fans gedurende de afgelopen Grand Prix. In zijn thuisrace wist hij een punt binnen te halen en dit maakte grote indruk op Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko. Zal dit hem dichter bij een promotie brengen?

Inmiddels racet Tsunoda al zijn vierde jaar voor het zusterteam van Red Bull, dat dit jaar is getransformeerd tot Visa Cash App RB. Zijn doel is om hogerop te komen en het stoeltje naast Max Verstappen te bemachtigen. Met de lovende woorden die Marko spreekt over de Japanner, lijkt hij hier niet voor uitgesloten te worden.

“Bij de tweede start deed Yuki het sensationeel goed. Zijn inhaalmanoeuvres waren de show van de dag. De fans waren helemaal in de wolken. Zijn weekend was op het niveau van Max, Alonso en co. Foutloos. Een geweldige prestaties onder de druk van zijn thuisrace.”

Dr. Helmut Marko - Adviseur van Red Bull Racing

De Grand Prix op Suzuka kende een uitdagende start voor de 23-jarige. Hij werd ingehaald bij de start, omdat zijn hardere bandenset minder snel op temperatuur geraakte, maar al snel belandde teamgenoot Daniel Ricciardo in een crash die resulteerde in een rode vlag en herstart. Deze bleek voordelig te zijn voor Tsunoda, want hij wisselde zijn banden en wist zo meerdere plekken voor zich te winnen.

Pérez niet achterwege gelaten

Momenteel is het Sergio Pérez die naast Verstappen rijdt, maar eind dit jaar verloopt zijn contract bij de Oostenrijkse renstal. Ondertussen wordt Tsunoda geprezen door Marko en hij lijkt in aanmerking te komen voor een contract bij Red Bull. Echter, de adviseur is óók te spreken over de Mexicaan: “Checo was ook heel solide. Hij had pech bij de pitstop, maar hij kwam terug in de wedstrijd met een geweldige manoeuvre tegen Hamilton … Hij heeft absoluut zijn beste seizoen bij ons tot nu toe.”

Kat uit de boom kijken

Ondanks dat er veel gesproken wordt over het begeerde Red Bull-stoeltje, wacht het team nog met het maken van beslissingen. Lewis Hamilton’s vertrek naar Ferrari heeft de coureursmarkt volledig omgegooid en sindsdien zijn de gesprekken en speculaties in een stroomversnelling geraakt.

De formatie uit Milton Keynes laat zich nergens door opjagen. Op zijn vroegst kunnen we halverwege het seizoen iets hierover te horen krijgen van de renstal.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk