Horner in de wolken na GP Abu Dhabi: 'Iedereen in het team heeft het geweldig gedaan'

Horner in de wolken na GP Abu Dhabi: 'Iedereen in het team heeft het geweldig gedaan'

door Jarlo

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verscheen dolblij voor de camera na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi.

Voor Red Bull was de GP van Abu Dhabi een race met twee gezichten. Aan de ene kant was het Max Verstappen die de race vanaf pole position vertrok, en eigenlijk de race van start tot finish heeft gecontroleerd en gedomineerd. Aan de andere kant was het Sergio Perez, die de race moest aanvangen vanaf de negende plaats. De Mexicaan knokte zich in de loop van de race nog wel terug naar de tweede plaats, maar moest door een vijf seconde tijdstraf uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plaats.

Horner: 'Iedereen in het team heeft een bijdrage geleverd aan dit resultaat'

De Brit verscheen na afloop van de race voor de camera bij Viaplay, en deed daar zijn verhaal waarbij hij maar niet kon stoppen met glimlachen. Horner benadrukte vooral het harde werken van iedereen binnen het team van Red Bull.

"Geweldig! Kudus naar iedereen in het team voor een geweldig jaar. Niet alleen voor de mensen die de auto hebben ontworpen, maar ook de strategisten, monteurs en zelfs de chef-koks. Deze prestatie zal niet meer overtroffen worden. Max pusht ons, wij pushen hem, en zo komen we tot ongelofelijke resultaten. Zoveel races, zoveel verschillende test, zoveel dingen die fout hadden kunnen gaan. Het feit dat we maar één race hebben verloren, is echt ongelofelijk. Max opereert op een abnormaal niveau, we zijn natuurlijk heel trots op hem."

Christian Horner - Red Bull Racing-teambaas

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk