Horner kon eerst weinig met excuus Ricciardo: 'Zuig maar op een citroen'

Horner kon eerst weinig met excuus Ricciardo: 'Zuig maar op een citroen'

door Michael Janiec

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zegt dat Daniel Ricciardo hem uiteindelijk opgebeld heeft om zijn excuses aan te bieden voor het plotse vertrek naar Renault begin 2019. De Brit ziet in waarom de Grand Prix-winnaar destijds zo in de knoop zat en heeft de kwestie na de spijtbetuiging dan ook losgelaten.

Ricciardo terug waar het allemaal begon

Daniel Ricciardo is met een flinke omweg teruggekeerd bij de equipe waar zijn Formule 1-avonturen begonnen. De 34-jarige AlphaTauri-coureur heeft in de herfst van zijn carrière besloten om terug te keren na zijn avonturen bij Renault en McLaren.

Als product van het eigen juniorenprogramma maakte De Honeybadger furore in 2014. Ricciardo versloeg in dat jaar bij het hoofdteam de destijds regerende viervoudige wereldkampioen Sebastian Vettel.

Niet vreemd dat hij door velen gezien werd als de volgende wereldkampioen uit de Red Bull-stal. Totdat ene Max Verstappen verscheen en met soortgelijke sensatie Ricciardo op zijn plek zette bij het team - minus de gedroomde wereldtitels voor de Australiër dan wel.

De schermutselingen tussen het Red Bull-duo waren niet om het winnen van een wereldtitel. Toch stond er redelijkerwijs veel op het spel: de status van nummer één coureur bij een team dat in theorie eerder of later weer zou meevechten voor het WK.

Horner kon eerst weinig met excuus Ricciardo

Horner heeft zich bij de EffWon-podcast uitgesproken over de beslissing van Ricciardo om naar Renault te verkassen. Evenals wat daarna volgde, toen de Australische F1-coureur besefte dat hij verkeerd zat: "Ik denk dat hij erkende dat hij een fout maakte. Hij had geen goed advies om zich heen op het moment dat hij ons verliet. Wat ik had was eigenlijk heel goed."

"Het was tijdens de pandemie, ik herinner me dat hij me belde en zei: Christian, ik haat het om dit tegen je te zeggen, maar je had helemaal gelijk en ik verontschuldig me; enzovoort. Er was een element van [wrok] op dat moment, de gedachte was: Weet je wat? Oké. Ga maar even op een citroen zuigen."

Christian Horner

Horner blijkt uiteindelijk vergevingsgezind - wijzend naar de omstandigheden destijds: "Hij werd heel slecht geadviseerd in zijn eerdere carrière. Iedereen gaat wel eens in de fout."

Waarom het precies fout ging? Horner ziet hoe het eerder bijtekenen van Max Verstappen bijdroeg aan het besluit van Ricciardo: "We hebben Max aan het begin van dat jaar in 2018 een contract gegeven om zijn toekomst veilig te stellen. Daniel, ik weet nog dat hij toen overstuur was. Hij voelde plotseling dat: Wacht even, ik wil hier niet het voorprogramma zijn. Ik kon merken dat hij begon te denken aan een grotere vis in een kleinere vijver. Hij kreeg veel toegefluisterd in zijn oren dat dit de Max show was. Er lag ook (elders) geld op tafel...", aldus de teambaas.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk