Horner: ‘Laten jaar niet bederven door paar rondjes in Brazilië’

Horner: ‘Laten jaar niet bederven door paar rondjes in Brazilië’

door Michael

Christian Horner weerspreekt verdere wrijving tussen F1-wereldkampioen Max Verstappen en teamgenoot Sergio Perez. De teambaas van Red Bull Racing trekt samen met zijn team collectief het boetekleed aan wat betreft de aanvaring tussen het duo in Brazilië. Bovenal staat het collectieve resultaat over het gehele jaar voorop, volgens de Brit.

Horner blikt terug op incident in Brazilië

Hoe makkelijk Verstappen het ook deed lijken - óók 2022 is voor Red Bull Racing een zwaarbevochten jaar geweest. Al dan niet vanwege de aantijgingen naast het circuit. De transitie naar de nieuwe reglementen bijbenen vergde het nodige, zo ook het rechttrekken van de vroege uitvalbeurten in het seizoen.

En hoewel Sergio Perez al vroeg in het seizoen de aansluiting verloor in de titelstrijd, wist Red Bull dat het managen van de coureurs essentieel zou blijven om te profiteren van de potentie van de RB18.

In dat opzicht - intern de harmonie bewaren - hanteert Horner een hands-on aanpak: Het team wist dit voorval niet te anticiperen voordat de race begon. In essentie is het team verantwoordelijk voor de ontstane ‘miscommunicatie’ daardoor: "Ik denk dat de hoofdoorzaak van het probleem was dat we nooit hadden voorzien dat we in die situatie, in de laatste paar ronden, op de zesde en zevende plaats zouden staan in die Grand Prix," zei Horner in de berichtgeving van de Formula 1-website.

'In mijn ogen fout van het team' - Horner

"Ook denk ik dat het iets was dat we niet hadden voorzien, we hadden het niet besproken voor de race, en ik denk dat het een fout was van onze kant, dat we elk scenario hadden moeten overdenken, of hadden moeten proberen te overdenken.”

Christian Horner

"In mijn ogen is het dus een fout van het team, Het was natuurlijk jammer wat er gebeurde, maar het werd snel besproken, open en transparant. En beide rijders waren heel duidelijk, open en eerlijk tegen elkaar, en van daaruit gaan we als team verder en is de dynamiek tussen de rijders absoluut in orde”, meldt Horner.

Voor Horner komt de prestatie in het gehele jaar nog steeds voorop: We hebben geweldige dingen gedaan. Deze twee coureurs hebben samen ongelooflijk goed gepresteerd. Zij zijn de reden dat we in deze positie zitten nu. Max' seizoen was van een andere planeet. Dus we laten het jaar niet bepalen door een paar rondjes in Brazilië."

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk