Horner: ‘Mercedes genekt door strategisch dilemma in Austin’

Horner: ‘Mercedes genekt door strategisch dilemma in Austin’

door Michael Janiec

Christian Horner, het hoofd van Red Bull Racing, beweerde dat Mercedes afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten 2023 in een strategisch dilemma verzeild was geraakt.

Een optimaal antwoord op het dilemma bleef uit, merkt Horner op. Mercedes had aanvankelijk een one-stop strategie gepland voor de race in Austin, maar besefte halverwege dat dat niet haalbaar was.

In de laatste ronden naderde Lewis Hamilton Max Verstappen, maar hij kwam tijd te kort en had nog een paar ronden nodig om een echte dreiging te vormen.

Horner ziet hoe strategische gok Mercedes kans op overwinning kost

Red Bull hield daarentegen vanaf het begin vast aan hun dubbele pitstopstrategie. De toewijding wierp zijn vruchten af en leverde een nieuwe racezege op, dan wel met een kleine marge.

Horner legde naderhand de strategische keuze uit: "Onze simulaties gaven aan dat een tweestopsstrategie voor ons het snelst was, dus daar hebben we ons op ingesteld. De cruciale beslissing was het kiezen van de medium band voor de middelste stint tegen Lando's hards. Max gebruikte dit in zijn voordeel en pakte baanpositie, waardoor we tot het einde onze snelste race konden rijden."

Volgens Horner bevond Mercedes zich in een lastig parket. De Zilverpijlen probeerden een one-stop, zagen ervan af en kozen vervolgens voor de medium band voor de laatste stint. "Gelukkig hadden we net genoeg om ze af te schudden", concludeerde Horner.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk