Marko laakt boegeroep richting Verstappen: ‘zijn er altijd wel een paar’

Marko laakt boegeroep richting Verstappen: ‘zijn er altijd wel een paar’

door Michael Janiec

Helmut Marko stelt zich logischerwijs erg neutraal op als het aankomt op de reis richting Mexico aankomend raceweekend. De Oostenrijkse teamadviseur van Red Bull Racing meldt geen problemen te voorzien, ondanks de eerdere controverse rondom zijn uitspraken over Sergio Perez.

Of het boegeroep in Austin aan het adres van Max Verstappen als een voorbode dient voor problemen tijdens de Grand Prix van Mexico? - Marko denkt van niet en benadrukt zich geen zorgen te maken.

Racewinnaar Verstappen, die in Austin zijn vijftigste zege afvinkte, werd tijdens de podiumceremonie uitgejoeld. Tussen het boegeroep door was ‘Checo, Checo!’ te horen.

Marko wijst naar kleine minderheid die sportiviteit niet begrijpt

In reactie op het voorval relativeert Marko dat het uiteindelijk om een klein aantal raddraaiers gaat - een uitzondering zogezegd: "We hebben contact met veel Mexicanen", meldde Marko aan Sky Germany.

"De meerderheid is erg vriendelijk en eerlijk, maar er zijn altijd een paar, laten we zeggen enthousiaste mensen, die niet de eerlijke sportieve standaard aanhouden", vervolgde de Oostenrijker.

Marko denkt niet dat het tot problemen zal leiden tijdens de thuisrace van Checo: "Maar we maken ons geen zorgen en gaan graag naar Mexico", aldus de teamadviseur.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk