Horner oneens en ‘weet niets’ van Audi-bod Sainz: ‘Zou ongepast zijn’

Horner oneens en ‘weet niets’ van Audi-bod Sainz: ‘Zou ongepast zijn’

door Michael Janiec

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft de bewering van Helmut Marko ontkracht dat zijn team op de hoogte is van een ‘lucratief’ bod van Audi aan Carlos Sainz.

Nu Lewis Hamilton in 2025 naar Ferrari vertrekt, onderzoekt Sainz zijn opties om op de F1-grid te blijven.

Terwijl Mercedes en Red Bull in verband werden gebracht met de Spanjaard, wees Marko naar gesprekken met Audi. Een verleidelijk voorstel zou zijn gedaan aan Sainz, één die Red Bull niet kan matchen volgens Marko.

Horner oneens met Marko: 'Weet niets van aanbod Audi aan Sainz'

Horner ontkent echter kennis te hebben van het specifieke aanbod van Audi. Hij benadrukt dat Red Bull geen officiële informatie heeft ontvangen en eigen aanbiedingen aan andere teams niet bekend zou maken: “We zijn niet op de hoogte van een aanbod. Het zou niet gepast zijn om commentaar te geven op wat een ander team Carlos zou hebben aangeboden.”

“Carlos is een interessante kandidaat en veel teams zijn waarschijnlijk geïnteresseerd”, voegde de F1-teambaas eraan toe.

Marko uitte eerder indirect zijn frustratie over Audi. Het fabrieksteam in wording, dat een samenwerking met Sauber aangaat, zou druk uitoefenen op Sainz om snel een beslissing te nemen.

In een reactie op het veranderende rijderslandschap zei Marko enkele weken geleden: “De rijdersmarkt is geëxplodeerd en het is ongebruikelijk om zoveel activiteit te zien in april. We doen niet mee aan deze waanzin. We wachten af en maken later de beste keuze.”

Die afwachtende houding is echter niet te bespeuren bij Horner. En het is tekenend inmiddels - hoe de twee Red Bull-kopstukken publiekelijk niet op één lijn te zitten.

Jos Verstappen zegt intussen samen met manager Raymond Vermeulen de opties voor de toekomst te overwegen. Het Verstappen-kamp zou binnenkort concreet met Mercedes over een contract praten. Niets wordt voorhand uitgesloten met de grote reglementswijzigingen van 2026 in het achterhoofd.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk