Jos Verstappen verwelkomt Mercedes-interesse: ‘Alle opties afwegen’

Jos Verstappen verwelkomt Mercedes-interesse: ‘Alle opties afwegen’

door Michael Janiec

Jos Verstappen heeft kenbaar gemaakt geen mogelijkheden uit te willen sluiten wat betreft toekomstige F1-team van zoon Max Verstappen. Zo liet de vader van de Red Bull-coureur en regerend wereldkampioen doorschemeren in het afgelopen weekend bij de Rally van Wallonië.

Jos Verstappen zet deur open voor onderhandelingen toekomst Max

Te midden van toenemende ‘collateral damage’ door de machtsstrijd - het zo goed als zekere vertrek van Adrian Newey - groeit de onzekerheid over de toekomst van Red Bull. Of het toeval is, laten wij in het midden, maar de concurrenten maken handig gebruik van de timing.

Het volgende narratief, de nieuwe reglementen; in dat opzicht nadert 2026 met een rotvaart. Wie vanaf dan een streep voor op de rest heeft - of beter gezegd: wie mogelijk juist niet - het hangt nauw samen met de zorgwekkende ontwikkelingen bij Red Bull.

Evenals met de besluitvorming van het Verstappen-kamp dus.

Met name Aston Martin en Mercedes azen op de diensten van de drievoudig wereldkampioen. De Zilverpijlen zouden zo vroeg als de Miami GP met Max en zijn vader rond de tafel willen zitten om een contract te overleggen.

Jos maakt duidelijk dat er geen haast geboden is bij het toekomstbesluit: “We blijven heel kalm en kijken wat er gaat gebeuren”, aldus Verstappen Sr. tegen RaceXpress.

Het neemt niet weg dat alle variabelen richting 2026 meegewogen worden. Een direct antwoord op de gesprekken met Mercedes is dat weliswaar niet, maar Jos erkent hiermee wel wat zich op de achtergrond zal afspelen: “Ik denk dat iedereen hem (Max) wil hebben, alleen ik denk dat Max op dit moment goed zit. Hij heeft een snelle auto. Maar we moeten ook verder kijken naar 2026, dus we laten alles momenteel op ons afkomen.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk