Horner onthult spannendste momenten voor Red Bull Racing afgelopen seizoen

Horner onthult spannendste momenten voor Red Bull Racing afgelopen seizoen

door Jarlo

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner, heeft onlangs de spannendste momenten voor Red Bull Racing van afgelopen seizoen uitgelicht. De Brit gebruikte deze mogelijkheid dan ook vooral om op een humoristische manier een sneertje uit te delen naar de concurrentie.

Red Bull Racing heeft het seizoen van 2023 compleet gedomineerd. Van de tweeëntwintig verreden races afgelopen seizoen, won de Oostenrijkse renstal maar liefst eenentwintig stuks. Alleen de Grand Prix van Singapore viel ten prooi aan de enige niet Red Bull-coureur, Carlos Sainz. De constructeurstitel is tijdens de Grand Prix van Japan al veiliggesteld, met een uiteindelijke opgelopen voorsprong van 451 punten op dichtstbijzijnde achtervolger Mercedes. Het rijderskampioenschap werd door Max Verstappen tijdens de sprintrace van de Grand Prix van Qatar veiliggesteld, wat uiteindelijk is opgelopen tot 290 punten op dichtstbijzijnde achtervolger Sergio Perez.

Daar bleef het echter niet bij. Als klap op de vuurpijl, is er een hele waslijst aan records verbroken door de Oostenrijkse renstal. Negentien overwinningen (waarvan tien op een rij), eenentwintig podiumplaatsen, twaalf pole positions, en meer dan 1000 rondjes aan kop waren de meest kenmerkende statistieken voor de ongekende dominant seizoen van de Nederlander.

Horner sneert op humoristische wijze naar concurrentie

De zojuist genoemde dominantie van Red Bull, heeft zo te zien de nodige arrogantie met zich meegebracht. Horner was dan niet te beroerd om op een humoristische wijze een klein sneertje uit te delen naar de concurrentie.

"De grootste uitdaging en veranderingen die we hebben moeten doorstaan, waren de verschillende kleurstellingen op onze auto brengen!"

Christian Horner - Red Bull Racing-teambaas

Horner: 'Dit waren de spannendste momenten voor ons als team'

Na een (leuk?) grapje was het tijd voor het serieuze werk: Wie en wat waren de grootste uitdagingen voor Red Bull Racing?

"Op verschillende momenten in het seizoen hadden we verschillende concurrenten die het ons moeilijk maakten. Dat was onder andere Aston Martin, die het seizoen heel sterk begonnen."

"Ook denk ik terug aan Monaco, waar het aankwam op de kwalificatie. Tijdens dat weekend was het één ronde in de kwalificatie die de uitslag voor de race bepaalde."

"Meer recentelijk, heeft McLaren ons echt uitgedaagd tijdens de afgelopen races. Daar zaten Ferrari en Mercedes ook af en toe bij."

"Het varieert dus wie de concurrent is. Ik denk dat we vooral sterk zijn geweest, omdat we erin geslaagd zijn om een goed niveau van consistentie te bereiken op veel verschillende circuits, en in veel verschillende omstandigheden."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk