Christian Horner vastberaden: 'Voorbereidingen op 2024 al begonnen'

Christian Horner vastberaden: 'Voorbereidingen op 2024 al begonnen'

door Michael Janiec

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft zijn ontzag en dankbaarheid uitgesproken toen de Brit terugblikte op de opmerkelijke prestaties van zijn team in het afgelopen Formule 1-seizoen van 2023.

Christian Horner blikt uitgebreid terug op recordbrekend en magisch 2023

Horner is diep onder de indruk door het ongekende succes van het team, dat maar liefst 21 van de 22 Grands Prix wist te winnen: "Hiermee valt het doek voor een jaar dat alleen maar als ongelooflijk kan worden omschreven. Deze auto zal de geschiedenis ingaan als een zeer, zeer speciale auto. 21 van de 22 races winnen is een prestatie die we nooit voor mogelijk hadden gehouden", opent de teambaas.

"Wat een jaar, niet alleen voor degenen die je week in week uit op het circuit ziet, maar vooral voor alle mensen achter de schermen in de fabriek. Al het ondersteunend personeel heeft dit mogelijk gemaakt en heeft een rol gespeeld bij het maken en ontwikkelen van deze auto. Ik denk dat iedereen enorm trots kan zijn op wat ze hebben bereikt, want dit team heeft echt een ongelooflijke winnaarsmentaliteit en hun vastberadenheid is enorm sterk", vervolgde Horner.

'Max en Checo op zichzelf een buitengewoon team'

De prestaties van het Red Bull Racing F1-team werden aangevoerd door hun stercoureur Max Verstappen. Van de 21 overwinningen werden er 19 behaald door Verstappen, waarmee zijn status als de man om te verslaan in de Formule 1-wereld werd herbevestigd. Sergio Perez won de overige twee races namens het team en hielp Red Bull aan de eerste één-twee in het rijderskampioenschap.

Horner prijst het vlekkeloze seizoen van Verstappen en merkte op hoe de Nederlandse coureur elke race de lat hoger legde, waardoor het zijn beste jaar ooit werd: "Daarbij komen Max en Checo. Op zichzelf al een buitengewoon team. Hun harde werk en toewijding hebben ons het allereerste een-tweetje in het rijderskampioenschap bezorgd. Max heeft het hele seizoen vrijwel foutloos gereden, hij legde de lat elke week hoger en dat maakt het zijn beste jaar ooit. Checo, in vergelijking, heeft zijn beste jaar en zijn beste finish in het kampioenschap gehad. Het was geen gemakkelijke weg voor hem, maar hij zette alles op alles toen het nodig was en verzekerde zich van de tweede plaats", aldus Horner.

'De voorbereidingen op 2024 zijn al beginnen' - Horner

Horner bedankte ook de partners en fans van het team en benadrukte hun betekenisvolle rol in het historische seizoen. De inzet en steun van fans en partners werd eveneens erkend als belangrijke factoren in het succes van Red Bull Racing.

"Hopelijk nemen we alle lessen die we van deze auto hebben geleerd mee naar onze twintigste auto. Het wordt weer een speciaal jaar voor ons, waarin we hard zullen werken om te proberen deze twee titels te verdedigen. De voorbereidingen zijn al begonnen; we gaan nu genieten van een welverdiende pauze, maar kijken ernaar uit om te zien wat ons te wachten staat in het seizoen 2024", concludeerde Horner.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk