Horner prijst ongelukkige Verstappen: ‘Buitenaards tempo’

Horner prijst ongelukkige Verstappen: ‘Buitenaards tempo’

door Michael Janiec

Christian Horner heeft ook gereageerd op de kwalificatie van de Grand Prix van Saoedi-Arabië in Djedda. Terwijl Max Verstappen genoodzaakt was om in Q2 zijn kwalificatie te staken door een aandrijflijn probleem, ging juist Sergio Perez er vandoor met pole position en de eerste startplek.

Horner reageert op kwalificatie van Saoedi-Arabische GP

Horner, in gesprek met David Coulthard namens Viaplay, begint het liefste bij het goede nieuws. Perez start vanaf P1 en dat is bovenal geweldig: “Checo: geweldig van hem om zijn tweede pole te pakken hier. Een geweldige ronde die genoeg bleek. Hij start van een geweldige positie en Alonso zal hard tegen hem racen, maar hij staat er goed voor.”

Dan komt het technische probleem waardoor Verstappen genoodzaakt is vanaf P15 te starten, komt vervolgens ter sprake: “Het is een driveshaft (aandrijflijn) fout. Het is erg teleurstellend dat het gebeurt, want zijn tempo was buitenaards. Die ene ronde die hij eruit had geperst eerder, zou goed zijn geweest voor P4.”

Toch wil Horner ook Verstappen vanaf achteren niet wegcijferen. Een lange race staat hen te wachten en ‘all to play for’, aldus de teambaas: “Er valt nog voor alles te spelen. Het is de kwestie van morgen de strategie goed te doen en uit problemen te blijven. Laten wij kijken.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk