Max Verstappen optimistisch ondanks uitvallen in kwalificatie: “Niet is onmogelijk”

Max Verstappen optimistisch ondanks uitvallen in kwalificatie: “Niet is onmogelijk”

door Michael Janiec

Max Verstappen heeft gereageerd op zijn ongelukkige uitvalbeurt in de kwalificatie van de GP van Saoedi-Arabië. Ondanks dat het een pijnlijke is, waardoor hij genoodzaakt is om vanaf P15 te beginnen in Jeddah, behoudt hij de hoop dat kansen in verschiet liggen met de snelheid die de RB19 heeft laten zien.

Verstappen ziet zichzelf niet kansloos ondanks ongelukkige uitvalbeurt in kwalificatie

Het was onduidelijk wat er kapot ging, maar Verstappen bevestigt aan Viaplay: "Aandrijfas gebroken, dan houdt het op. Ik kan er niets anders van maken: accepteren en morgen proberen beste ervan te maken."

"Ik kom in bocht tien, een tijdje vol gas, en op een gegeven moment raak ik de aandrijfas kwijt. Het is waarschijnlijk niet de versnellingbak, maar we moeten erover praten, de auto uit elkaar halen en de oorzaak vinden."

Max Verstappen

Zulke dingen gebeuren nou eenmaal, voor Verstappen is het nog geen signaal om zorgen te maken over de betrouwbaarheid: "Ik maak mij er geen zorgen over, maar dit mag niet gebeuren. We moeten weten hoe het is gebeurd."

Wat de kansen zijn tijdens de race? Hij wil niet direct van een vergelijkbare situatie spreken als Spa, maar houdt hoop in punten en wellicht meer: "Niets is onmogelijk, de snelheid zit er goed in, maar het is moeilijker dan op Spa om in te halen. Maar je weet het nooit. Het is een lang kampioenschap. Ik hoop dat we morgen punten kunnen pakken. Ik geef nooit op", aldus Verstappen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk