Horner reageert op veiligstellen eerste startij voor GP Japan: 'Dat is de uitdaging morgen'

Horner reageert op veiligstellen eerste startij voor GP Japan: 'Dat is de uitdaging morgen'

door Michael Janiec

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is heel tevreden met de 'frontrow lock-out' op Suzuka. Terwijl Max Verstappen overtuigend naar zijn 36e pole reed, wist zijn teamgenoot Sergio Perez zich als tweede te kwalificeren. Het maximaal haalbare dus. Dit is wat Horner erover te melden had aan Viaplay.

Verstappen liet zich eigenlijk in elke heat van deze kwalificatie gelden en bleef met zijn snelste tijden buitenschot van de rest. In Q3 werd het nog even spannend toen Perez akelig dichtbij leek te komen. Maar de tijd van de Mexicaan was hooguit goed om op te schuiven naar P2. Verstappen vond intussen nog enkele honderdsten in zijn laatste vliegende ronde en stelde zo pole position zeker.

In gesprek met Viaplay, reageerde Horner als volgt op de 1-2 kwalificatie: "Ja, was heel close. Fijn om de voorste rij zeker te stellen. Het was de beste kwalificatie van Checo hier dus top."

De Red Bull-topman moet nog zien in hoeverre de banden het heel houden zondag, maar is bovenal tevreden: "Het kan in de race ook close worden, maar een geweldige start van het weekend niettemin. Het wordt een uitdaging morgen - hoe de banden zich zullen gedragen in koelere omstandigheden. Maar voor nu is deze alvast binnen."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk