Tsunoda over mogelijk overstap naar Red Bull: 'Zou Max weerstand kunnen bieden'

Tsunoda over mogelijk overstap naar Red Bull: 'Zou Max weerstand kunnen bieden'

door Jarlo

Yuki Tsunoda is één van de vele coureurs die in verband wordt gebracht met Red Bull Racing voor 2025. De Japanner presteert uitstekend dit jaar, waarmee hij ongetwijfeld een mooi visitekaartje afgeeft aan onder andere de Oostenrijkse renstal. In Japan laat de thuisheld weten hoe hij kijkt naar een eventuele overstap.

Het contract van Sergio Perez bij Red Bull Racing loopt aan het einde van 2024 af. Het aanblijven van de Mexicaan verre van zeker. De man uit Guadalajara presteert prima, maar moet nog altijd vrezen voor concurrerende coureurs die azen op zijn stoeltje.

Eén van deze coureurs is Yuki Tsunoda. De 23-jarige coureur presteert op de toppen van zijn kunnen bij Visa Cash App RB en laat tegelijkertijd teamgenoot Daniel Ricciardo alle hoeken van de baan zien.

Het Formule 1-circus is inmiddels afgereisd naar Suzuka voor de Grand Prix van Japan. De eerste twee trainingen zitten er inmiddels op en daarmee is het vierde weekend van het jaar officieel afgetrapt.

Tsunoda staat sterk in zijn schoenen: 'Daar ben ik van overtuigd'

In aanloop naar het raceweekend, werd er door Viaplay-verslaggever Chiel van Koldenhoven aan Tsunoda gevraagd hoe hij het zou vinden om eventueel naast Verstappen te rijden volgend jaar. De jonge coureur laat weten dat hij zo'n scenario wel ziet zitten.

"Ik zou zeker teamgenoten willen worden met Max. Ik ben ervan overtuigd dat ik niet alleen van hem zou kunnen leren, maar dat ik ook goeie weerstand zou kunnen bieden."

Yuki Tsunoda - Visa Cash App RB-coureur

Tsunoda dankbaar voor Red Bull-familie

Tot slot sprak Tsunoda zijn dankbaarheid uit voor de Red Bull-familie. De Japanner benadrukt dat hij zonder hen nu niet in de Formule 1 actief zou zijn: "Ik hou van de Red Bull-familie. Zonder hen zou ik nu niet in de Formule 1 rijden. Ze zitten zeker in mijn top drie. We zullen zien hoe het gaat. Hopelijk kan ik mijn waarde als Formule 1-coureur bewijzen aan de hele grid," aldus Tsunoda.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk