Christian Horner 'verbaasd' over strenger handhaven beklimmen pitmuren

Christian Horner 'verbaasd' over strenger handhaven beklimmen pitmuren

door Michael

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft met enige verbazing gereageerd op het besluit van de FIA om het vieren van resultaten door te hangen aan het hek van de pitsmuur in de ban te doen. Niettemin kan de Brit het besluit vanuit veiligheidsstandpunt wel begrijpen.

Horner reageert op strengere handhaving vieren aan pitmuur

Onderhand toch wel vaste kost gebleken - de beelden van extatische pitscrew-leden die hun held over de finishlijn wuiven en juichen. En hoewel veiligheid uiteraard voor gaat, lijkt een traditie ten einde te komen.

Nu zit het ongeluk in een klein hoekje. En in de F1 heeft dat hoekje opvallend scherpe randen.

Het ritueel mocht eigenlijk al een tijdje niet, maar het handhaven ervan werd niet streng nageleefd. Tot nu dan. De FIA zegt dat het feest, in ieder geval op het hek, vaarwel gezegd moet worden.

Horner zegt dat het aanscherpen van deze regels alsnog als een verrassing komt: "Ik was verrast dat het een probleem was, om eerlijk te zijn. Ik denk dat je alles wat met veiligheid te maken heeft, heel serieus moet nemen."

"Maar het is een iconisch moment als je een Grand Prix-auto een Grand Prix ziet beëindigen en het team een hek ziet vieren. En zolang het op een veilige manier gebeurt, heb ik er persoonlijk nooit een probleem mee gehad."

Christian Horner

Vanuit de ervaring vindt Horner dat het toch relatief vaak zonder problemen is gegaan: "Ik heb gedacht dat het een onderdeel is van Grand Prix-racen, we hebben dat 94 keer bereikt als Red Bull Racing en niet één keer hebben we een blessure gehad of leek er een probleem te zijn."

Horner verpakt zijn commentaar nog steeds in wat moreel correct is tenslotte: "Maar als het de regels zijn, dan zijn het de regels."

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk