Horner verdedigt Verstappen: ‘Zo bedoelde hij het helemaal niet’

Horner verdedigt Verstappen: ‘Zo bedoelde hij het helemaal niet’

door Jarlo

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft onlangs zijn eerste rijder, Max Verstappen, verdedigd tegen alle kritische reacties omtrent de verdeelde meningen die de Nederlander uitte gedurende het weekend. De Red Bull-topman probeert daarbij duidelijk te maken aan de media dat Verstappen nooit een hekel heeft gehad aan het racen In Las Vegas, maar enkel aan de show eromheen.

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen, heeft zich op voorhand van het weekend volop uitgelaten over de Grand Prix van Las Vegas. De Nederlander was duidelijk geen fan van het evenement. Na afloop van de openingsceremonie, beweerde Verstappen dat het evenement "99% show was, en 1% racen”.

Na veel hype en wachten, was het dan eindelijk tijd om te gaan racen. Het weekend begon voor Verstappen niet al te soepel. Het werd tijdens de vrije trainingen al snel duidelijk dat Ferrari de overhand leek te hebben. Het zojuist genoemde werd de dag daarna bevestigd, toen Charles Leclerc en Carlos Sainz een één-twee noteerde in kwalificatie. Verstappen kwam die dag niet verder dan de derde plaats, maar mocht de race startten vanaf plek twee door een gridstraf van Sainz. Mede door een sterke tweede stint op de harde band, won Verstappen de GP van Las Vegas. Na afloop, zong de Nederlander uit volle borst ‘Viva Las Vegas’ van Elvis Presley over de boordradio. Het was vooral het zojuist genoemde moment wat bij een aantal fans en F1-Figuranten door in verkeerde keelgat schoot.

Horner: ‘Hij heeft nooit getwijfeld over het race-aspect

Horner verscheen na afloop van het evenement voor de camera, en reageerde daar op de kritiek die Verstappen kreeg. De kritiek rondom het 'van tevoren duidelijk maken een hekel te hebben aan het evenement, om vervolgens na afloop van de race te doen alsof hij het geweldig vond'.

"Hij heeft van tevoren niet het racen zelf bekritiseerd. Ik denk dat hij oordeelde over wat hij voelde tijdens de openingsceremonie. Hij voelt zich een beetje ongemakkelijk bij het showelement, het Super Bowl-effect wat er werd toegepast. Maar wat de race betreft, heeft hij er zeker van genoten.” 

Christian Horner - Red Bull Racing-teambaas

‘Hij ging akkoord met het Elvis-pak'

Tot slot waren er ook een aantal fans die 'het te doen hadden' met Verstappen. De Nederlander kwam met de race in actie in een 'Elvis-pak'. Horner pareerde ook deze opmerking, en liet daarbij weten dat de rijders van Red Bull al weken van tevoren op de hoogte waren, en dat iedereen akkoord ging.

"We hebben hem dat (Elvis-pak) weken geleden al laten zien. Het wist van tevoren al dat hij dat pak zou gebruiken, en hij ging er ook mee akkoord. Om uiteindelijk beide coureurs met de Elvis-pakken op het podium te zien staan, was een geweldig resultaat."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk