‘Verstappen-hater’ velt oordeel: ‘Dat kan ik niet begrijpen’

‘Verstappen-hater’ velt oordeel: ‘Dat kan ik niet begrijpen’

door Jarlo

Sky Sports F1-pitreporter Ted Kravitz, heeft onlangs laten weten in ongeloof te zijn over waarom Red Bull Racing-coureur Max Verstappen een tijdstraf kreeg tijdens de Grand Prix van Las Vegas afgelopen weekend.

Het gaat allemaal om de race in Las Vegas, waar Verstappen en Leclerc elkaar tegenkwamen in bocht één na de start van de race. Leclerc was de man die de race vanaf pole position mocht vertrekken, met Verstappen naast hem op plek twee. Ondanks dat de Nederlander op de vuile kant van de grid stond, was hij beter weg dan Leclerc. De twee kwamen daardoor naast elkaar op bocht één af. Een gebrek aan grip zorgde er echter voor dat beide mannen doorschoten, en daardoor samen naast de baan terechtkwamen. Dit ging gelukkig allemaal zonder contact.

Dit is echter niet hoe de stewards er over dachten. De wedstrijdleiding was duidelijk van mening dat Verstappen Leclerc buiten de baan drukte, en daarbij werd de drievoudig wereldkampioen als schuldige aangewezen. Verstappen kreeg als gevolg een tijdstraf van vijf seconde.

Kravitz: ‘Voor mij voelde het als een hard potje racen’ 

Ted Kravitz heeft bij Sky Sports F1, de GP van Las Vegas uitgebreid nabeschouwd. De Brit had het daarbij voor een groot gedeelte over het incident in bocht één tussen Verstappen en Leclerc. Volgens Kravitz was het incident een gevolg van ‘een hard potje racen’, en daarom verdiende volgens hem niemand een straf.

“De stewards waren van mening dat Verstappen een tijdstraf moest krijgen, omdat hij Leclerc van de baan duwde. Ik ben daar niet zo zeker van. Voor mij voelde het meer als een hard potje racen, dan gebeuren deze dingen nu eenmaal. Mag dat dan ook niet meer?” 

Ted Kravitz - Sky Sports F1-pitreporter

‘Red Bull had anders moeten reageren’ 

Tot slot vertelt Kravtiz hoe hij vond dat Red Bull had moeten handelen. De pit-reporter benadrukt dat Verstappen de plek had moeten teruggeven aan Leclerc, om op die manier een straf te voorkomen.

“Red Bull had moeten weten hoe de stewards naar dit soort situaties kijkt. Ze geven de coureurs tegenwoordig al een straf als ze met de wind in aanraking komen. Ze hadden daarom geen risico moeten nemen, en tegen Verstappen moeten zeggen dat hij de plek terug moest geven. Hij had toch wel de snelheid om het nog eens te proberen”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk