Horner vertelt over mislukte pitstop Verstappen in Oostenrijk

Horner vertelt over mislukte pitstop Verstappen in Oostenrijk

door Lysanne

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner legt uit wat er misging bij de laatste pitstop van Max Verstappen in Oostenrijk, wat uiteindelijk zorgde voor een aanval van Norris en een botsing tussen de Nederlander en de Brit.

Pitstop drama Verstappen

Max Verstappen wist zich gemakkelijk naar een comfortabele voorsprong te rijden afgelopen zondag op de Red Bull Ring, tot het misging bij zijn laatste pitstop. Niet alleen stond de wereldkampioen te lang stil, ook moest hij wachten tot McLaren-coureur Lando Norris was gepasseerd in de pits. Die profiteerde van het pitstop probleem van Verstappen en kon daarna gelijk de aanval openen op de Nederlander. Helaas was dat van korte duur, de twee raakte elkaar iets later in bocht drie. Norris kon de race niet uitrijden en Verstappen had een lekke band, hij eindigde op de vijfde plaats met ook nog een tien seconden straftijd.

Christian Horner legt uit wat er misging bij de tweede pitstop van Max Verstappen: "We kwamen op hetzelfde moment binnen als McLaren, waarna een wielmoer linksachter vast zat. De monteur moest dus twee keer de wheelgun gebruiken om de band eraf te halen."

Daarnaast vertelde de teambaas dat zij ook van strategie wisselde gedurende de wedstrijd op de Red Bull Ring. Max Verstappen wisselde naar gebruikte mediums voor het laatste deel van de race. “We begonnen aan de race met het idee om medium, hard, hard te gebruiken. We reden voor de tweede pitstop uiteindelijk langer door, omdat we sneller waren dan Norris. Dat is vrij normaal, want als je pech hebt met de safety car, verlies je track position. De snelheid van de auto was echter heel erg goed en we breiden nu alsnog onze voorsprong in de beide kampioenschappen uit.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk