Horner vertrouwen in Pérez: ‘Het was logisch om hem te contracteren'

Horner vertrouwen in Pérez: ‘Het was logisch om hem te contracteren'

door Ayla Huiberts

In juni werd bekendgemaakt dat Red Bull Racing het contract met Sergio Pérez met twee jaar heeft verlengd. Of dit nu de verstandigste keuze is geweest, is nog maar de vraag. De Mexicaan heeft in de afgelopen vier races slechts elf punten binnen weten te halen.

Eerder werd gespeculeerd dat het begeerde Red Bull-stoeltje naar Carlos Sainz zou gaan of dat één van de VCARB-coureurs gepromoveerd zouden worden. Dat Pérez onder presteert leidt tot vele discussies rondom zijn contract en men trekt het besluit van de renstal in twijfel.

In aanloop naar de F1 Grand Prix van Groot-Brittannië werd teambaas Christian Horner gevraagd of de contractverlenging met de Mexicaan de juiste beslissing is geweest. Ondanks dat er een enorme druk ligt op het presteren, is Horner zeker van zijn antwoord aan Sky Sports:

“Natuurlijk, op het moment dat je een coureur contracteert, wordt de inhoud van een overeenkomst niet openbaar gemaakt aan mensen zoals jullie. Het was absoluut logisch om Sergio op dat moment te contracteren.”

Christian Horner - Teambaas van Red Bull Racing 

Hoewel Pérez een aantal zware races achter de rug heeft, prijst Horner de coureur voor zijn competitieve kwaliteiten. Deze competitiviteit kwam naar voren gedurende de eerste vijf Grands Prix van het seizoen en de teambaas hoopt deze kant van de coureur weer terug te zien.

Contractverlenging als hulpmiddel voor motivatie?

Deze vormdip is overigens niet iets nieuws voor Pérez, want vorig jaar slaagde de coureur er ook niet in om altijd consistent te presteren. Toch heeft Horner vertrouwen in een comeback en hij hoopt dat dit snel gebeurt.

“We willen Sergio van de eerste vijf terugzien. Dat weet hij. Daar is hij zich van bewust … Wat we constant bij hem hebben gezien, is die veerkracht om terug te komen. Daarom dachten we dat het contract zou helpen.”

In de aankomende tijd zal de 34-jarige moeten bewijzen dat het team de juiste beslissing heeft gemaakt door voor hem te kiezen. Red Bull heeft dit seizoen sterke concurrenten en het is daarom extra belangrijk om teamgenoot Max Verstappen te ondersteunen in de strijd tegen Ferrari, McLaren en Mercedes.

Voorlopig is Sergio Pérez nog enigszins beschermd door zijn contract, maar als hij geen verandering laat zien in zijn prestaties, kan dit hem zijn stoeltje kosten.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk