Werk aan de winkel voor Red Bull: ‘we moeten alles analyseren’

Werk aan de winkel voor Red Bull: ‘we moeten alles analyseren’

door Ayla Huiberts

Vrijdag werd het weekend van het Britse Formule 1 Grand Prix-weekend afgetrapt met de eerste vrije trainingen. De Red Bull Racing-coureurs merken op dat er nog genoeg verbeteringen gemaakt kunnen worden voor de aankomende sessies.

Bij de eerste vrije training eindigde Max Verstappen op P4, maar later op de middag daalde hij naar de zevende plek. De Nederlander is nog niet tevreden over deze resultaten en geeft aan dat het tijdens VT2 niet lekker liep met de zachte banden.

“We hadden ook een kleine glijpartij in VT2 op weg naar Chapel, dus uiteindelijk heb ik mijn ronde daar afgebroken. We hebben tussen VT1 en VT2 een paar dingen geprobeerd met de auto, dus we moeten alles analyseren en kijken wat we beter kunnen doen in de aanloop naar de kwalificatie.”

Solide sessie voor Pérez

Ondanks dat er nog geen reden is tot paniek, zullen de teams dit weekend rekening moeten houden met het weer. Er wordt regen verwacht en dat betekent dat de strategie zomaar kan veranderen.

Teamgenoot Sergio Pérez reed vrijdag alleen tijdens VT2. Hij wist de derde snelste tijd neer te zetten en was hier ook enigszins tevreden mee. Ook Pérez ziet dat het team nog verbeterpunten heeft, maar tot nu toe heeft de 34-jarige vertrouwen in het vermogen van de wagen: “Ik denk dat de auto goed potentieel heeft voor dit weekend, de omstandigheden zullen gevarieerd zijn en we zullen er bovenop moeten zitten met de beslissingen die we nemen.”

Marko grapt over €20.000 boete

Wat betreft VT1: deze werd gereden door Isack Hadjar in plaats van Perez. De 19-jarige coureur behoort tot het Red Bull Junior Team en vond het fantastisch om een sessie te mogen rijden op Silverstone. De laatste keer dat hij een vrije training reed was in Abu Dhabi 2023.

Hadjar werd vrijdag na de vrije training al snel op zijn vingers getikt. De Fransman hinderde Lando Norris in de McLaren en dit leverde een boete op van €20.000 voor het team van Red Bull. Hadjar zelf kreeg alleen een waarschuwing en is hier dus goed mee weg gekomen.

Teamadviseur Helmut Marko was ook aanwezig bij de sessie van de jonge coureur en reageerde op de flinke geldstraf. Hadjar reed weliswaar geen prestatierun, maar de straf van de stewards vond hij wel erg zwaar voor het incident met Norris. Toch kan de Oostenrijker er tegelijkertijd ook om lachen: “Helaas is de waarschuwing dat hij Norris niet heeft gezien en 20.000 is behoorlijk hard. Dat verdient hij het hele jaar.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk