Horner ziet Perez afzwakken: 'Hij zou nu minder druk moeten voelen'

Horner ziet Perez afzwakken: 'Hij zou nu minder druk moeten voelen'

door Matthijs Bos

Sergio Perez begon sterk aan zijn 2023 campagne. Alles liep op rolletjes bij de Mexicaanse coureur. Met een kleine achterstand op teamgenoot Max Verstappen leek het erop dat Checo mee kon doen voor de wereldtitel, maar nu na een aantal races, lijkt het erop dat Checo zijn doelstellingen even aan moet passen.

Perez strijdt nog 

Sergio Perez is de laatste tijd flink aan het strooien met fouten. In Monaco zette hij in Q1 zijn auto in de muur, waardoor hij als allerlaatste moest starten. De Mexicaan kwam bij de GP in Monte Carlo niet verder dan P16, en was erop gebrand om alles goed te maken in Spanje, daar ging hij echter weer in de fout en kwam niet verder dan de elfde tijd. Volgens teamgenoot Verstappen moest de Mexicaan dit gat kunnen dichten gezien de prestaties van de RB19. Dat lukte niet helemaal. P4 was het maximale. Verstappen heeft nu een voorsprong van 54 punten, dat is veel, maar niet onoverbrugbaar. Volgens Horner moet Perez juist nu alles loslaten. Vooral zijn eigen verwachting, aangezien de Mexicaan niks meer te verliezen heeft.

"Als je naar de punten kijkt, zie je een groot gat tussen de twee. Dat zou juist voor minder druk moeten zorgen. Hij heeft nu niks te verliezen. Hij moet gewoon ontspannen, rustig ademhalen en rijden zoals we weten dat hij kan, zoals in Azerbeidzjan en andere races. Vandaag herstelde hij zich sterk, dat zal hem vertrouwen geven nu we naar Montreal gaan. Er is geen coureur die Max vandaag in die auto zou hebben verslagen. Hij moet het opnemen tegen een coureur die in topvorm verkeert, dat is heel moeilijk. Het is op mentaal vlak uitdagend om mee om te gaan voor Checo. Maar zoals gezegd heb je nu dat verschil in punten, dat zou de druk moeten doen afnemen. Hij moet de verwachtingen die hij zichzelf oplegt loslaten en gewoon 'vrij' rijden."

Sergio Perez

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk