Internationale pers reageert op achtste achtereenvolgende zege Verstappen bij Belgische Grand Prix

Internationale pers reageert op achtste achtereenvolgende zege Verstappen bij Belgische Grand Prix

door Michael Janiec

Je zou onderhand kunnen stellen dat superlatieven tekortkomen om de onhoudbare Max Verstappen te omschrijven wel op zijn plaats is. Gelukkig is daar geen sprake van bij de internationale kranten. De achtste zege op een rij van de Nederlandse wereldkampioen op Spa-Francorchamps wordt in allerlei kleuren, geuren en invalshoeken uit de doeken gedaan. Lees hier wat de buitenlandse pers schrijft over het machtige winnen van de Belgische GP door Verstappen.

Weer een winnaarstrofee sneuvelt bij Red Bull

El Mundo Deportivo (Spanje): “Max Verstappen heeft bewezen een onbetwiste leider te zijn, zo als hij races wint vanuit ongunstigere posities. Ondanks een straf voor het verwisselen van de versnellingsbak in Spa, waardoor hij vanaf de zesde positie startte, had de huidige tweevoudig kampioen geen problemen en zegevierde gemakkelijk, waarbij hij meer dan 20 seconden pakte op Checo Pérez.”

“Maar niet alles was perfect voor de Red Bull-leider, want hij heeft wat problemen met de vieringen. Net als de week ervoor, toen Lando Norris indirect zijn winnende trofee kapotmaakte tijdens het traditionele champagne spuiten op het podium, waren het dit keer zijn eigen teamgenoten die de prijs beschadigden.”

The Mirror (Engeland) kopt in met de nog steeds onstilbare honger van de Red Bull-coureur die in recordtempo de geschiedenisboeken herschrijft: “De zware regen die de race bedreigde bleef grotendeels uit, waardoor Verstappen vrij spel had vooraan. Ondanks herhaalde pogingen van race-engineer Gianpiero Lambiase om de leider in het kampioenschap te vragen om ‘verstandig te zijn’ en zijn banden te sparen, was hij er zo op gebrand om zoveel mogelijk te winnen, dat Verstappen bleef pushen en tegen het einde een voorsprong van 22 seconden had opgebouwd.”

“Hij wilde meer en vroeg Red Bull of hij kon blijven pushen en een extra pitstop kon maken aan het einde. Verstappen luisterde uiteindelijk naar dat bevel en cruisede naar de finish, mijlenver voor Perez, die vier plaatsen hoger was gestart, maar opnieuw werd overtroffen door zijn teamgenoot.”

'Nog buitenaardser dan in de Mercedes-jaren'

Blick (Duitsland) - de manier waarop Perez in de schaduw wordt gezet, die ontging ook niet bij de sportredactie van Blick: “Max Verstappen (25) toont zijn kracht en jaagt op alle records. Spa was zijn tiende overwinning in 2023 - een jaar geleden behaalde hij er zelfs 15. Dat is nog buitenaardser zelfs na de zeven succesvolle Mercedes-jaren; (dit is) van een andere planeet. De Nederlander verplettert met in totaal 45 triomfen zijn tegenstanders.”

“Na een paar ronden heeft de Mexicaan een verrekijker in de cockpit nodig om Verstappen aan de horizon te spotten. Zelfs als Pérez zou worden vervangen door Ricciardo (wat onwaarschijnlijk is), zou het beeld van dominantie hetzelfde zijn. In het klassement voor constructeurs heeft Red Bull-Honda al 256 punten voorsprong op Mercedes.”

Max Verstappen vergeleken met NASCAR-legende Dale Earnhardt

ESPN (Verenigde Staten): “In het begin van de jaren '80 kreeg NASCAR-legende Dale Earnhardt de bijnaam One Tough Customer. De bijnaam, die ook de reclametekst van zijn sponsor Wrangler Jeans stond, kwam voort uit zijn reputatie als een van de meest intimiderende coureurs op het circuit.”

“Op zondagavond beschreef Red Bull-teambaas Christian Horner Max Verstappen met precies dezelfde woorden. Het enige verschil was dat het niets te maken had met de manier waarop hij tegen zijn rivalen racete tijdens de Grand Prix van België, maar dat het ging over het onderonsje dat hij had met zijn race-engineer, Gianpiero Lambiase.”

"Ik denk dat je als race-engineer van Max Verstappen een sterk karakter moet hebben, want hij is een taaie klant."

Christian Horner

Gazzetta dello Sport (Italië) meldt tenslotte dat de negende overwinning in de reeks, uitgerekend bij de Dutch Grand Prix, de volgende tussenstop is in de ‘achtbaan der triomfen’: “Max Verstappen laat weer een onberispelijke prestatie zien op de ups en downs van de Ardennen, wint de GP van België en boekt daarmee het tiende succes van het seizoen en zijn achtste op rij: nu is hij één overwinning van Sebastian Vettels absolute record van 9 overwinningen op rij verwijderd. De Nederlander rijdt in de achtbaan van triomfen, breidt het wereldkampioenschap uit tot 125 punten voorsprong op Perez.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk