Italiaanse media in discussie: 'Sainz naar Mercedes tóch geen zekerheid?'

Italiaanse media in discussie: 'Sainz naar Mercedes tóch geen zekerheid?'

door Jarlo

Carlos Sainz is dit Formule 1-seizoen één van de meeste besproken coureurs. De Spanjaard kwam al vroeg dit jaar in de spotlight te staan, nadat het nieuws naar buiten kwam dat hij vervangen zal worden door Lewis Hamilton bij Ferrari. Sinds is de Ferrari-coureur op zoek naar een nieuw stoeltje voor 2025.

Sainz zelf liet enige tijd geleden weten te praten 'met alle teams' in de hoop snel duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst.

De Italiaanse media is al enige tijd aan het speculeren over de volgende bestemming van Carlos Sainz. Zo meldde La Gazzetta dello Sport vorige week dat de overstap van Sainz naar Mercedes vast staat. Nu komt een ander Italiaans medium, Formula Uno Analisi Tecnica, met het bericht dat dit contract helemaal nog niet getekend is.

'Kamp Sainz en Mercedes nog niet uitgediscussieerd'

Volgens de laatstgenoemde nieuwspagina zijn kamp Sainz en Mercedes het niet eens over de duur van het contract.

Formula Uno Analisi Tecnica gaat dieper in op de zaak: waarom Sainz en Mercedes nog niet rond zijn. En inderdaad. Sainz wil een deal van minstens twee seizoenen bij Mercedes, met de mogelijkheid tot nog één jaar verlenging.

Hier zou Mercedes niet mee akkoord gaan. De Duitse renstal is alleen bereid een éénjarig contract aan te bieden, met de optie om één seizoen te verlengen.

Waarom biedt Mercedes geen langdurig contract aan Sainz?

Volgens Formula Uno Analisi Technica is er een logische reden voor het 'magere' aangeboden contract voor Sainz. Mercedes heeft namelijk nog steeds Kimi Antonelli op het oog. De renstal wil openstaan voor de komst van de Italiaan wanneer hij klaargestoomd is voor de koningsklasse. Voor twee jaar vastzitten aan Sainz is daarom geen optie voor de renstal.

De toekomst van Sainz is nog allesbehalve zeker. Zo wordt de Spanjaard ook nog steeds gelinkt aan Red Bull Racing en het toekomstige Formule 1-team van Audi.

Waar denken jullie dat de Spanjaard belandt?

Wat wordt het volgende team van Carlos Sainz?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk